Otto Gård Vehnä Sihtijauho




- Available in stock 2 pcsThe product will be sent in 1-2 days
Otto Gård Vehnä Sihtijauho Luomu. Täysjyväjauho, josta karkeimmat osat ja leseet on seulottu pois.
Leivonnassa kannattaa aloittaa kokeilemalla hieman pienempää jauhomäärää, kuin reseptissä on ilmoitettu. Kokojyväjauho imee itseensä enemmän nestettä ja lopputulos on tummempi, mutta maukkaampi ja ravinteikkaampi kuin valssimyllyllä jauhetuista tavallisista jauhoista.
Määrä: 2 kg
Saatavana tilauksesta myös määriä: 1 kg, 5 kg, 10 kg ja 24 kg.
Otathan yhteyttä, jos haluat tilata isomman määrän.
Vehnälajike on Quarna
- Sakoluku: 270
- Valkuainen: 14,1 %
Mitä on kivimyllyjauho?
Kivimyllyssä jauhetun ja tavallisen, valssimyllyllä jauhetun, jauhon suurin ero on siinä, että kivimyllyssä koko jyvä jauhetaan samalla kertaa. Tämän ansiosta jyvän alkio on mukana jauhossa, koska jauhot on sihdattu vasta jauhamisen jälkeen. Sen takia kivimyllyllä jauhettu jauho on myös tummempaa. Jyvän alkiossa on paljon mineraaleja sekä vitamiineja, jopa rasvaa, joka antaa jauhoille makua. Valssimyllyllä jauhettu valkoinen sihtijauho sen sijaan on ainoastaan valkoista pulveria, jyvän ydintä, eikä siinä ole yhtä paljoa ravinto- eikä makuaineita.
Tuottaja:
Otto Gård
Otto Gård on luomuperhetila, jota viljelemme me: Inge-Gerd ja Kaj Nylund. Tilamme on saanut nimensä Kajn isoisän Otto Nylundin mukaan, joka osti tilan vuonna 1922. Maatilalla on vuosien varrella ollut maidontuotantoa, sikoja sekä viljan viljelyä. Nyt olemme keskittyneet luomuviljelyyn ja tilan sadon jalostamiseen. Haluamme viljellä ja varjella Jumalan luomakuntaa parhaamme mukaan. Viljelemme luomupelloillamme spelttiä, emmeriä, vehnää, ruista ja härkäpapua. Viljelykiertoon kuuluu myös hernettä, ohraa ja hamppua.
Merkittävällä osalla tilan peltopinta-alasta kasvaa joka vuosi viherlannoituskasveja, eli apilaa ja ruohokasveja, jotta maan ravinnetasapaino, rakenne ja monimuotoisuus pysyy yllä. Olemme mukana Ruokaviraston luomuvalvonnassa, ja luomutarkastaja vierailee tilallamme joka vuosi.
Kaikki tuotteemme ovat lisäaineettomia.
Haluamme palauttaa jauhoille niiden hyvän maineen!
Jauhot eivät enää ole samanlaisia kuin ennen. Tavallisten teollisuusmyllyllä jauhettujen jauhojen valmistusprosessin aikana ravinteikkaimmat jyvän uloimmat kerrokset ja alkio poistetaan. Me haluamme säilyttää viljan maun ja ravinteet. Se on mahdollista kivimyllymme ansiosta, joka jauhaa hellävaraisesti koko jyvän. Jauhamisen jälkeen voimme sihdata jauhoja eri karkeuksiin ja käyttötarkoituksiin.
Otto Gård
Jussilavägen 884
66840 Pensala
www.ottogard.fi