Jenni Rintala


 

 

Sponsorirtasastajamme Jenni Rintalan kuulumiset 8.1.2017 ja tavoitteet kaudelle 2017

"Niin on taas yksi kilpailuvuosi takana ja olemme useita kokemuksia rikkaampia. Tavoitteet jotka olimme asettaneet vuodelle 2016, täyttyivät lähes suunnitelmien mukaisesti. Suomenhevosen, Marjamin, kanssa oli tarkoitus kilpailla kansallisissa kisoissa avoimia helppo A luokkia sekä suomenhevosten luokkia. Marjami sijoittui lähes kaikissa luokissa johon se osallistui kansallisella tasolla, eli en voisi olla tyytyväisempi. Aluemestaruushopeaa saimme sekä hallimestaruuksissa että aluemestaruuksissa Suomenhevosten luokissa. 

Erih II, eli Eetun kanssa oli tarkoitus nousta vaativa A tasolta Inter I tasolle vuoden 2016 aikana. Eetu kilpailikin muutaman Lähitapiola Small Tour luokan yli 60% tuloksilla. Sijoituksia tuli Va B tasolta useita. Eetulla vielä kisajännitystä ja tarvitsee paljon rutiinia. Senioreiden aluehallimestaruus hopeaa ja aluemestaruus hopeaa saimme kaudella 2016. 

Nk Unique, Nicke, teki upean kauden ! Meidän päätavoitteena oli päästä Helsinki International Horse Show'n lokakuussa Lähitapiola Small Tourin Finaaliin. Tavoite saavutettiin ! Kävimme Nicken kanssa 4 osakilpailua, joista yhden voitimme ja se takasi paikan finaaliin. Heinäkuussa Lappeenrannassa järjestetyissä kilpailuissa saimme pikkukierroksen pronssia ( kahden osakilpailun yhteistulos), joka oli yksi kauden tavoitekisoista, mutta HIHS oli unelmien täyttymys. Harmillisesti kuitenkin ennen kilpailua Nicke oli hieman toipilas ja pitkän kuljetuksen jälkeen oli todella jäykkä. Finaali ratsastettiin  siis täysin hevosen ehdoilla. Erittäin hyvä tulos vaikka kaukana Nicken normaalista suoritustasosta. Silti saan olla äärimmäisen kiitollinen että pääsimme osallistumaan ja kokemaan tuon ison areenan huuman! Nicken toipumisen tärkeässä roolissa on ollut Kotieläintarvike ja Miia Lahti ! Kiitos teille! ilman Biolightia Nicken parantuminen olisi pitkittynyt. 

Nyt siis katseet kohti kautta 2017. Nicken treeniohjelma aloitettu pikkuhiljaa suunnitelman mukaisesti. Tälle vuodelle tavoitteet keskittyvät Grand Prix ja Inter II luokkien tulostason vakiinnuttamiseen. Eetu kilpailee Va A ja Inter I tasolla ja loppukaudesta tavoitteena startata Inter II. Marjami opettelee hyvää vauhtia Va B tason asioita, joten realistinen tavoite olisi startata vaativaa loppukaudesta. Suomenhevosten SM kisat on ehdottomasti tähtäimessä joko tänä kautena tai viimeistään 2018. Innolla odotan uutta kisakautta myös hevosten suhteen kuin yhteistyötä Kotieläintarvikkeen kanssa. On mahtavaa saada käyttöönsä  huippulaadukkaita ratsastustarvikkeita hevosille ja itselleen, tietäen niiden merkityksen kilpa-urheilussa. Hyvinvoiva hevonen on paras kisakumppani! 

Vinkki: Kannattaa käydä lukemassa tuotetestaukset ! 

 

Jenni Rintala
Team Kotieläintarvike.fi - Sponsoriratsastaja

 

 

JENNIN TUOTETESTAUKSIA!

 

Bombers ja Beris -kuolaimet

"Nk Uniquella on Bombersin kolmipala bridong-kuolain kankisuitsissa. Kuolain on toiminut todella hyvin ja on pehmeä hevosen suussa anatomisen muotoilun ansiosta. Myös suu toimii paremmin ja hevonen kulkee niskasta pehmeämpänä. Olen erittäin tyytyväinen tuotteeseen.  - Jenni Rintala, kouluratsastaja"

"Nickellä on käytössä kankisuitsissa bombersin bridong ja Beriksen suora ohut kankikuolain. Tuo kombinaatio toimii todella hyvin! Beriksen kankikuolaimella suu toimii entistä paremmin ja Nicke tuntuu pehmeämmältä käteen. Kuolain on pehmeämpi kuin perinteinen kankikuolain jonka ansiosta myös hevonen on tyytyväisempi. Ohjastuntuma on miellyttävämpi ja pidätteet menevät paremmin sen vuoksi läpi. Sekä minä että hevoseni on oikein tyytyväinen tuotteeseen! Kiitos Kotieläintarvikkeelle uudesta toimivasta kuolaimesta."  - Jenni Rintala, kouluratsastaja"

 

Prestige RP -satulavyö

"Prestigen uusi RP koulusatulavyö on todella innovatiivinen. Se antaa hevoselle "tilaa hengittää" ratsastuksen aikana ihan uudella tavalla. Kun paine vatsan alla on jakautunut tasaisesti, mahdollistaa se hevoselle entistä rennomman liikkumisen ja kyvyn kantaa itsensä paremmin. Olen todella vaikuttunut tuotteesta. Suosittelen kokeilemaan. -Jenni Rintala, kouluratsastaja"

 

Veredus Nero Line TRC Vento treenisuojat

" Veredus Nero Line TRC Vento treenisuojat yllättivät täysin! Huippuunsa kehitetyt suojat, jotka ratsastuksen aikana vähentävät rasituksessa syntyvää lämpöä hevosen jaloissa. Nerokas ilmanottosysteemi todella toimii ! Tavalliset suojat kehittävät lämpöä todella paljon mutta vereduksen TRC Vento suojat pitivät jalat tasalämpöisinä, jopa viileinä. Oli niin hyvät, että nyt hevoseni käyttävät vain näitä suojia treenissä. -Jenni Rintala, kouluratsastaja"Dyon Dressage Collection Kankisuitset B159PW, Hunterohjat B253 ja nahkaohjat B259

"Nickellä on käytössä Dyonin kankisuitset, jotka ovat osoittautuneet käytössä todella miellyttäviksi hevoselle. Muotoiltu niskaosa mahdollistaa paineen jakautumisen juuri niin ettei se häiritse hevosta ratsastuksen aikana. Turpahihnan järkevä muotoilu poistaa paineen hevosen herkistä hermopäätteistä poskissa. Minulla aiemmin oli lempiohjat kankisuitsissa mutta Dyonin kehittämä pehmeä nahka on erittäin miellyttävä myös ratsastajan käteen, joten nyt en muilla kankiohjilla haluaisi ratsastaakaan. Kaiken lisäksi kankisuitset ovat laadukkaat, huipputyylikkäät ja kauniit !! "  - Jenni Rintala, kouluratsastaja"

 

Veredus magnetik line stable boot evo ja Veredus magnetik line  rug magneettiloimi

"Veredus vakuuttaa edelleen tuotteiden laadulla ja toimivuudella. Magneettitallisuojat ovat kestävät, helppokäyttöiset ( tarrakiinnitys) ja helppohoitoiset. Suojat istuvat erittäin hyvin hevosen jalkoihin ja alimmaisessa tarrassa on jousto, joka lisää istuvuutta entisestään. Kovassa treenissä hevosen jalat ( jänteet, nivelet) ovat aina rasituksessa. Olen käyttänyt suojia hevosillani sekä ennen että jälkeen ratsastuksen. Ratsastuksen jälkeen suojien vaikutuksen huomaa hyvin; seuraavana päivänä ei jaloissa ole ollut nestekertymää eikä turvotuksia. Tämä kertoo suojien hyvästä vaikutuksesta pintaverenkiertoon. Ennen ratsastusta vaikutus on ennaltaehkäisevää."  - Jenni Rintala, kouluratsastaja"

"Magneettiloimi on äärimmäisen kevyt ja anatomisesti suunniteltu sopimaan hevoselle täydellisesti. Helppo laittaa vaikka talliloimen alle, eikä tarvitse pelätä että loimi hiertää hevosta. Materiaali on myös helposti puhdistettavaa. Magneettiloimi lisää hevosen pintaverenkiertoa ja on hyvä apu kun hevosella on lihasjännityksiä. Loimi vaikuttaa kauttaaltaan, sillä magneetit sijaitsevat lapojen kohdalla, selässä (useita) ja lautasissa. Loimen käyttö ohjeen mukaan on auttanut etenkin suurten lihasten rentouteen hevosillani."   - Jenni Rintala, kouluratsastaja"

 

Akton geelipatja Back Pad standard 35 x 50cm

"Tuote yllätti minut positiivisesti ! Olen kokeillut vuosien varrella erilaisia geelipatjoja satulan alle ja tämä vei kyllä voiton. Ensimmäistä kertaa eron myös huomasi, sekä hevosessa että ratsastajassa. Ratsastajaan vaikutus tuntui liikkeen pehmeytenä, joka vähensi minulla niskan lihasten jännitystä. Minulla on välilevyn pullistuma sekä välilevyrappeumaa selässä,  joten selälleni geelipatjan käyttö satulan alla auttoi vähentämään selälle aiheutunutta rasitusta. Ratsastuksellisesti hevoset olivat rentoja ja tyytyväisiä, liikkuminen mielekästä. Kaikenlisäksi geelipatja on helppo puhdistaa, ja vaikka hevonen hikoilee, niin patjaan ei jää likaa käytön jälkeen."   - Jenni Rintala, kouluratsastaja"

 

Veredus nestemäinen nahkasaippua Curium soap ja nahkaöljy Curium Oil

"Aivan huipputuotteet ! Nahkasaippua on superkätevä, koska pesuun ei tarvitse vettä laisinkaan. Suihkutetaan suoraan varusteisiin ja pyyhitään kankaalla pois. Jättää ihanan pinnan nahalle, eikä kuivata, jonka vuoksi ei joka kerta tarvitse varusteita rasvata / öljytä. 

Nahkaöljyä käytettäessä tämä on must ! Vereduksen Nahkaöljy on erittäin helppo levittää ja imeytyy hyvin, eikä jätä rasvaista pintaa. Miellyttävä tuoksu. Näistä en luovu :) "  - Jenni Rintala, kouluratsastaja"

 


Biolight -equine hoitolaite
"Sain kotieläintarvikkeelta mahdollisuuden kokeilla Biolight laitetta, jossa käytetään punavaloa ja infrapunavaloa kiihdyttämään elimistön omaa toimintaa tai auttamaan paranemisprosessissa. Odotin jännityksellä laitteen saapumista ja päästä kokeilemaan sitä hevosilleni sekä itseeni. 

Laitteessa on useita eri hoitomuotoja, joista on kerrottu selkeästi laitteen mukana tulevalla cd:llä. Oli siis helppo lähteä käyttämään Biolightia ja suunnitella hevosille yksilöllisten tarpeiden mukaiset hoitomuodot. 

Nk Uniquen kohdalla keskityin enimmäkseen niskan ja kaulan ylälinjan hoitamiseen. Kouluratsastuksen korkeammissa luokissa vaaditaan hevoselta suurta kokoamisastetta, jolloin hevosen tulee kantaa itsensä hyvin takaosan päällä ja kaula kaartuneena sekä niska korkeimpana kohtana. Tämän vuoksi halusin kokeilla kaulan ja nimenomaan ylälinjan lihasten hoitoa. Parin päivän ajan hoidin acute-ohjelmalla ja sitten 3 päivän ajan follow up-ohjelmalla. Sen jälkeen käytin parin kolmen päivän välein follow up ohjelmaa. Nicke nautti kovasti hoidosta ja oli parin hoitopäivän jälkeen ratsastuksessa niskastaan pehmeämpi ja taipuisampi. 

 

Erih II kanssa keskityin lapojen sekä takapolvien hoitoon. Tämä hevonen on jännittäjätyyppiä, joten lavat menevät herkästi jumiin, eikä jännittymisen vuoksi kanna itseään rehellisesti takaosan päällä. Kokeilin kisoissa Eetulle pre treat ohjelmaa ennen suoritusta ja kotona sai lapoihin acute-ohjelmalla 3 päivää ja sitten 3 päivää follow up. Takapolvien kohdalla käytin kaksi kertaa acute-ohjelmaa ja sen jälkeen 2 päivää follow up. Sen jälkeen pari päivää ilman ja lapoihin edelleen follow up.Takapolviin vaihtelin acute ja follow up ohjelmien välillä.  Kotona hevonen oli rennompi ja liikkui irtonaisemmin etuosastaan. Biolight auttoi hyvin poistamaan lihasjäykkyyttä. 

Marjamin kohdalla päätin kokeilla hoitaa ylälinjaa kaulasta aina säkään saakka. Myös lapoja hoidin muutaman kerran. Marjamilla on erittäin vahva kaula ja rakenteensa puolesta joutuu tekemään paljon töitä toki takaosalla mutta myös etuosan lihasten kanssa jotta saa nostettua niskansa korkeimmaksi kohdaksi. Sen vuoksi säkäalueen lihakset sekä kaulaliittymän lihaksisto menee helposti jähmeäksi. Marjamin kohdalla käytin vain kertaalleen acute-ohjelman ja sen jälkeen follow up hoitoa parin päivän välein. Huomasin jo ensimmäisen Biolight käyttökerran jälkeen kuinka paljon pehmeämpi hevonen oli ratsastaa. 

Kokeilin myös laitetta itseeni. Minulla on polvissa kulumaa joten kipuilevat aika ajoin. Hoidin kolme päivää kahdella ohjelmalla peräkkäin (acute ja follow up) vas. polveani, jonka jälkeen on ollut lähestulkoon kivuton. 

Laite oli todella helppo käyttää ja oli hienoa nähdä, että näinkin pienellä laitteella oli selkeä teho hevosten lihaksiston hoidossa. Myös kivunhoito on varsin tehokasta biolightilla. Oli mahtava huomata hevosissa muutoksia parempaan biolightin käytön jälkeen vaikka vain lyhyen hetken laite oli käytössäni. 

Suosittelen kokeilemaan Biolightia rohkeasti, sillä se on turvallinen, helppo ja tehokas." 

- Jenni Rintala, kouluratsastaja

 

 


Jenni Rintala liittyi Team Kotieläintarvike.fi Sponsoriratsastajaksi 24.1.2016

24.1.2016
Olen Jenni Rintala, 36 -vuotias kouluratsastaja ja koulutuomari. Asun Pohjanmaalla mieheni kanssa, Kruunupyynjoen varressa Stenhammarin tilalla. Ammatiltani olen lastensairaanhoitaja, tällä hetkellä toimin apulaisosastonhoitajana. Hevoset vievät kuitenkin elämästäni ja vapaa-ajastani suuren osan. 

Luonteeltani olen määrätietoinen ja vaativa itseäni kohtaan, mutta silti aina iloinen ja positiivinen. Suunnittelen ratsastukselliset asiat etukäteen ja minulla on selkeä treeniohjelma hevosteni kanssa, jotta pääsisimme asettamiini tavoitteisiin. Treenin tulee olla hyvin suunniteltua, jotta hevoset voivat hyvin ja liikkuvat mielellään. 

Olen harrastanut hevosia lähes koko ikäni, ja ensimmäisen oman hevosen hankin ollessani 15-vuotias. Aluksi hevostelu oli enemmänkin harrastuspohjalta, mutta 18-vuotiaana kiinnostuin kilparatsastuksesta. Olen kilpaillut jonkin verran esteratsastuksessa (re 80-120 cm), mutta kouluratsastus on lähempänä sydäntäni. Minua kiehtoo hevosen mekaniikka liikkua ja miten hevosten kanssa aina vain voi parantaa yhteistyötä. 

Minulla on ollut useita hevosia, mutta tällä hetkellä Stall Stenhammarin tilalla asustaa 4 omaa kouluhevosta. Ykköskilparatsuni on FWB Nk Unique, synt. 1998, jonka kanssa kilpailen tällä hetkellä Intermediate I .Grand Prix tasolla. "Nicken" kanssa yhteistyömme alkoi vuonna 2005. Nicken kanssa on kymmenittäin sijoituksia ja voittoja aina Inter II-tasolle saakka. Erih II Ukrainan PV , "Eetu", synt. 2004, tuli meille 2013.  Sen kanssa olen kilpaillut v.2015 alue ja kansallisella Helppo A - Inter I tasolla, voitoin ja sijoituksin. Suomenhevonen Marjami, synt. 2008, on ollut meillä vuodesta 2012. Marjamin kanssa olemme kilpailleet alue ja kansallisella helppo A-tasolla voitoin ja sijoituksin. St André on 2002 synt. FWB. "Dumbo" on kilpaillut nuorten hevosten luokissa kansallisella tasolla hyvin sijoituksin ja myöhemmin alue ja kansallisella tasolla Helppo A- Vaativa B-luokissa.


JENNIN PARHAIMPIA SAAVUTUKSIA OVAT:
Kymmeniä voittoja ja sijoituksia alue ja kansalliselta Helppo B-tasolta aina Inter II-luokkiin saakka. Parhaimpina saavutuksina on ehdottomasti 2014 vuodelta Joukkue SM kulta ja 2015 Joukkue SM pronssi. 
Ypäjällä 4/2015 Inter II -luokan 2.sija.
Ypäjällä 10/2015 II-2 luokan 2. sija.
Lukuisat ( > 30) henkilökohtaiset aluemestaruusmitalit ja aluejoukkuemestaruusmitalit.

Kilparatsastus vaatii sekä hevoselta että ratsastajalta paljon sekä fyysisesti että psyykkisesti. Hevosen hyvinvointi tulee olla etusijalla; niin ruokinnallisissa asioissa kuin varusteissa. Hyvät laadukkaat varusteet mahdollistavat optimaalisen treenaamisen sekä kilpailemisen, niin hevoselle kuin ratsastajalle. Odotan innolla alkanutta yhteistyötä Kotieläintarvikkeen kanssa. 

 

Jenni Rintala
Team Kotieläintarvike.fi - Sponsoriratsastaja