VALKOISEN HEVOSEN TARINAValkoinen Hevonen

Kotieläintarvike.fi mainoksissa esiintyvällä valkoisella hevosella on pintaa syvempi merkitys. Yrittäjäpariskunta haluaa näin kunnioittaa ja kiittää Miian kolmea valkoista hevosta, joiden kanssa hän saavutti paljon menestystä esteratsastuksessa useiden vuosien ajan. Menestys ratsastuksen huipulla vaatii paljon, eikä kukaan pärjää yksin. Ensimmäisen valkoisen ponin saimme sisareni kanssa ollessani vasta 6-vuotias.

Valmentajani oli esteratsastuksen silloinen ”kultasormi” oululainen Pekka Mäkelä, joka loihti monia menestyneitä Suomen huippuratsastajia. Kaksi valkoista ratsuani Gaelic Silver Mist ja Wiener Floppy löytyivät hänen avullaan.

Olimme Mistyn kanssa melkoisen lyömätön pari, keräsimme voittoja Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kaikki ratsuni ovat olleet alussa hyvin kokemattomia ns. ”raakileita”. Sitkeä ja päättäväinen valmentautuminen toi lopulta paljon kokemusta ja menestystä.

Laaja kisakokemus sekä ratsuina haastavat ponit ja hevoset antoivat minulle valmiutta auttaa myös muita kanssakilpailijoita sekä uusia nuoria kykyjä menestykseen esteratsastuksessa Suomen mestaruusmitaleille asti.
 

Kotieläintarvike.fi on kattava ratsutarvikeliike ratsastajille, hevosen omistajille sekä hevosalan yrittäjille!

17-vuoden arkkitehtiurani on yllättäen johtanut minut nyt takaisin hevosten pariin. Itse haluan tarjota kokemukseni hevosalan ammattilaisten ja -harrastajien käyttöön sekä auttaa heitä tuotevalinnoissa ja muissa pulmatilanteissa. Tarjoamme erittäin laadukkaita ja hyviä hevos-, ratsu- ja tallitarvikkeita. Käänny rohkeasti puoleemme ja tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen ja isoon myymäläämme Seinäjoelle.

Olemme Pohjalainen perheyritys, eli aidosti kotimainen ja yksityinen erikoisliike!
Pidetään suomalaisuus ja Suomen lippu korkealla! Toivottavasti pian tavataan!
 

Valkoisen Hevosen Tarina

Ensimmäinen valkoinen Connemara ponimme Wänga Scarlet ”Opu” oli ensin ihan tavallinen tuntiponi ratsastuskoulussa. Tämä lahjakas poni opetti minulle paljon ollessaan luonteeltaan periksiantamattoman vahva ja sitkeä. Opu ei antanut mitään ”ilmaiseksi”, vaan menestys kilpailuissa oli saumattoman yhteistyön ehdoton edellytys. Opulla aloitin valmentautumisen Oulussa Pekka Mäkelän tiimissä. Matkaa valmentajan ja oppilaan välillä oli reipas 350km, mutta tähtäin menestykseen oli jo syttynyt.

Toinen valkoinen Connemara ponimme Gaelic Silver Mist oli myös lähtöisin ihan tavallisen ratsastuskoulun tuntihevoskaartista, joka ehti saada orivarsan ennen varsinaista kilpailu-uraansa. Tarvitsin lisää haasteita, jota tämä poni tarjosi minulle roppakaupalla. Valmentajani Pekka Mäkelä piti Mistyä minulle pienelle tytölle liian vahvana ja tarjosi minulle säyseämpää vaihtoehtoa. Minulle tämä ei käynyt missään nimessä, koska yhteys minun ja Mistyn välille oli ehtinyt syttymään erottamattoman vahvaksi. Aluksi Misty oli todellakin liian vahva ja se riepotteli minua miten tahtoi. Kuitenkin edellinen ponini oli opettanut minulle mitä sitkeys ja saumaton yhteystyö tarkoittaa, joten se antoi minulle uskoa ja vahvuutta jatkaa kohti päämäärääni. Vaikka Misty oli vahva ja vaikea ratsastettavuudeltaan, niin samalla se oli äärimmäisen herkkä, arka ja pidättyväinen varsinkin vieraita ihmisiä kohtaan. Minä olin ainut ratsastaja, jonka kanssa se oli rauhallinen, kuuliainen ja luottavainen. Syvä yhteys toisiamme kohtaan oli niin vahva, että voisin sanoa sen olevan jopa telepaattista. Ehkä se oli kaiken pohja ja perusta kaikille saavutuksille ja menestykselle. Lopulta lyhyeksi jääneiden alkuhankaluuksien jälkeen sinivalkoisia ruusukkeita alkoi ropista. Menestyksestä kertoo monet SM-mitalit sekä PM- mitalli Suomen maajoukkueessa. Misty voitti myös vuonna 1989 Suomen parhaan kilpaconnemara kiertopalkinnon. Samaisena vuonna 1989 minut ja Misty valittiin Ypäjällä Vuoden Ratsukoksi!

Siirtyessäni poneista hevosiin oli aika jättää jäähyväiset Mistylle ja jatkaa kilpailu-uraa hevosilla. Valmentajani etsi minulle hevosen Saksasta ja löysi minulle pienen ja pippurisen Hannoveri ruuna nimeltä Wiener Floppy ”Viinerin”. Viinerin tullessa Suomeen se oli vasta 4-vuotias. Siinä oli taas melkoista haastetta aloittaa taas ihan raakileesta uusi yhteinen menestyksekäs kilpailutaival. Olisiko yllätys jos kertoisin Viinerin olevan myös valkoinen hevonen. Viineri oli todella pieni (156cm) ja lyhyt, joten isoilla 130-140cm radoilla se haastoi jo hevosen ja ratsastajan todelliset kyvyt ja taidot esiin. Tällöin opin mitä usko ja luottamus tarkoittaa! Viinerillä nuorten hevosvuosien jälkeen voitin joukkue Suomen mestaruuden sekä osallistuin Helsinki International Horse Show kansainväliseen nuorten luokkaan sijoittuessani siinä 2. sijalle. Oli jännää ratsastaa HIHS:ssä uusien opiskelutovereiden katsoessa suoritustani TV:stä suorana lähetyksenä.

Arkkitehtiopiskeluni vei minut uusiin haasteisiin, joten lopetin kilpailemisen ja myin hevoseni. Palasin ratsastamaan ja kilpailemaan siskoni suomenhevosella Purtsin Varjolla. Purtsi oli ehkä se poikkeuksellisin kilparatsuni, koska se ei osannut aluksi hypätä lainkaan. Valkoisten hevosten opettamat taitoni pääsi todellisiin oikeuksiin opettaessani Purtsia ensitöikseen hyppäämään esteitä. Oli melkoinen saavutus, kun Putsi sitten voitti Suomen Mestaruus pronssia, vaikka ensimmäisestä hypystämme oli päässyt kulumaan vasta vajaan vuodenpäivät.

Valkoiset hevoseni opettivat minulle valtavasti – ehkä sen kaikkein tärkeimmän elämässäni! Haasteet on tehty kohdattavaksi, usko on luottamusta ja päättäväisyydellä saavutetaan!

Kiitos Valkoiset Hevoseni – He ovat aina mukanani, minussa!

Vuosien varrella meidän tyttärellä Elviiralla oli ansaittua eläkepäiviä viettämässä entinen kouluponi Moritz IV, jolla oli kilpailtu menestyksekkäästi kansallisella tasolla kouluratsastuksessa, mm. ponien PM-joukkueessa-92. Äidiltä tyttärelle hevosharrastus ei kuitenkaan jatkunut. Arkkitehtityöni on vuosien varrella sisältänyt myös yksityistallien suunnittelua, joten pystyn auttamaan hevosalanharrastajia ja –ammattilaisia myös silläkin saralla.

Tällä hetkellä koulutan itseäni mahdollisimman paljon kaikkien myymiemme tuotteiden osalta ja etsimme kokoajan uusia tuotteita alan messuilta sekä aktiivisilta tuotekehittäjiltä. Esimerkiksi toukokuun (2015) lopulla olimme Samin kanssa Ruotsissa katsomassa Ruotsin este- ja kouluratsastuksen mestaruuskilpailuja Karlstadissa. Samalla saimme runsaasti tuotekoulutusta alan uutuus- ja alanhuipputuotteiden kehittäjiltä ja valmistajilta kuten Charles Owen, Veredus, Equiline, Fleck, Bombers, Beris, Dyon sekä Prestige. Viime aikoina on tapahtunut paljon uutta tuotekehitystä, jotka tulevat mullistamaan hevosten käsittelyä ja varusteita merkittävillä tavoilla. Parhaillaan ajan paljon uusia tuotteita myyntiin, joten kannattaa seurata meidän verkkokauppaa aktiivisesti. Parhaiten saat uusista tuotteista tietoa tulemalla meidän myymälään, jolloin voin kertoa teille uusista tuotteista ja maailmalla tapahtuvista muutoksista henkilökohtaisesti.

Tervetuloa!


Miia Lahti
Kotieläintarvike.fi