Speedex Future Valkuaistäydennysrehu 25kg

SpeedexFutureValkuaistaydennysrehu25kg_PX7311_1.jpg
28,90 €
(sis. alv 14%)
Tuotekoodi: PX7311
Heti varastosta 7 kpl
Toimitusaika n. 1-4 arkipäivää
Toimituskulut alk. 15,10 €Nouto myymälästä: 0,00 €

kpl
Speedex Future Valkuais -täydennysrehu 25kg. Speedex Future on monipuolinen valkuaistäydennysrehu, joka on tarkoitettu kasvaville, nuorille hevosille, kantaville ja imettäville tammoille ja lihaksia kasvattaville, valmennuksessa oleville hevosille. Se sopii kaikille hevosille valkuaisköyhän karkearehun täydennykseen.

Speedex Future Valkuaistäydennysrehu 25kg. Speedex Future on monipuolinen valkuaistäydennysrehu, joka on tarkoitettu kasvaville, nuorille hevosille, kantaville ja imettäville tammoille ja lihaksia kasvattaville, valmennuksessa oleville hevosille. Se sopii kaikille hevosille valkuaisköyhän karkearehun täydennykseen.

Speedex Futuren valkuainen tulee pääosin gmo-vapaasta soijasta. Muita valkuaislähteitä ovat rypsirouhe, pellavansiemenrouhe ja vehnälese. Seoksen aminohappopitoisuutta on vahvistettu lysiinillä ja metioniinilla. Speedex Future sisältää hevosen suoliston toimintaan vaikuttavia raaka-aineita, samoin kuin kaikki muutkin Speedex-rehut. YEA-SACC® ja BIO-MOS® vaikuttavat suoliston mikrobistoon ja MYCOSORB A+® vähentää homemyrkkyjen haittavaikutuksia. Speedex Future sisältää tärkeät kivennäisaineet ja vitamiinit hyvin imeytyvistä lähteistä.


Pakkauskoko: 25kg/säkki
Litrapaino: 600g


Raaka-aineet:
Soijarouhe, vehnälese, ohra, rypsirouhe, melassileike, viherjauho, pellavasiemenrouhe seosmelassi, kasviöljy, vuorisuola, ruokintakalkki, lysiini, magnesiumfosfaatti, monokalsiumfosfaatti, metioniini, premix, aromiaine, MYCOSORB A+®, BIO-MOS®, YEA-SACC®, SEL-PLEX®, BIOPLEX®


BIO-MOS® - Terve suolisto – suorituskykyinen hevonen
Hevosen terve suolisto on edellytys ravintoaineiden tehokkaalle imeytymiselle. Ohutsuolen sisäpinnan peittää suolinukka, jonka kautta ravintoaineet imeytyvät. Haitalliset bakteerit voivat kiinnittyä suolinukan pintaan ja vaurioittaa sitä jolloin imeytyminen heikkenee. Suoliston bakteerikantaan ja sen terveyteen ja toimivuuteen voidaan vaikuttaa ruokinnalla. BIO-MOS®  on hiivasta saatu luonnollinen rehuaine, jonka vaikutus suolistoon on tieteellisesti todistettu. Sen vaikutuksesta haitallisten bakteerien pesiytyminen suolistoon vähenee ja hyödylliset mikrobit, jotka suojaavat suolistoa saavat elintilaa. Samalla se auttaa hevosen vastustuskykyä toimimaan tehokkaammin, sillä suolisto on sen elimistön puolustusjärjestelmän olennainen osa. BIO-MOS® vaikutus on tieteellisesti todistettu  ja osoitettu kokeilla, sekä yliopistoissa että käytännön olosuhteissa.


BIOPLEX® - Pienet ja tärkeät
Hivenaineet toimivat ikään kuin sytytystulppina aineenvaihdunnassa. Tärkeiden entsyymien ja hormonien ainesosina sinkki, rauta, kupari ja mangaani osallistuvat käytännöllisesti katsoen kaikkiin elintoimintoihin, ei vähiten vastustuskyvyn ylläpitoon. Hivenaineita lisätään rehuihin varmistamaan näiden elintärkeiden aineiden riittävyys. Parhaiten hevonen hyötyy hivenaineista, jotka ovat BIOPLEX® -muodossa. Orgaanisten BIOPLEX®-hivenaineiden on osoitettu imeytyvän erittäin tehokkaasti.

BIOPLEX® 'illä saavutettavat edut:
Vältetään haitalliset reaktiot joiden seurauksena ruoansulatuskanavassa muodostuu liukenemattomia yhdisteitä. Enemmän hivenaineita imeytyy suolistosta hevosen käyttöön sillä BIOPLEX® kelaatiti pystyvät imeytymään aktiivisten kuljetusmekanismien avulla SEL-PLEX® - Seleeni suojaa soluja ja hevosta
Seleeni on tärkeä antioksidantti. Se muuttaa solujen normaalin toiminnan aikana syntyviä haitallisia yhdisteitä vaarattomaan muotoon. Seleenillä on monia muita tärkeitä tehtäviä elimistössä.  Se on välttämätön kilpirauhasen toiminnalle ja elimistön vastustuskyvylle.  Seleeni vaikuttaa myös hedelmällisyyteen. Seleeniä lisätään rehuihin perinteisesti natriumseleniitin muodossa. SEL-PLEX® tuo rehuun seleeniä orgaanisessa muodossa, eli samassa muodossa kuin sitä esiintyy luonnossa kasveissa. Se imeytyy hyvin ja varmistaa riittävän seleenin saannin. SEL-PLEX® sisältää orgaanisessa muodossa. Siitä hevonen saa seleeniä parhaiten imeytyvässä, varastoituvassa ja hyväksikäytettävässä muodossa.MYCOSORB A+® - Hevosen turva homemyrkkyjä vastaan
Homemyrkyt – piilevä uhka hevosen terveydelle
-Niitä ei voi silmin havaita
-Niiden läsnäolo voidaan todentaa vain laboratorionanalyysin avulla
-Niitä ei pysty poistamaan
-Ne voivat aiheuttaa suuria ongelmia

Homemyrkyt – mitä ne ovat ja mistä ne tulevat?
-Homesieniä löytyy kaikkialta maaperästä ja kasveista
-Tietyissä olosuhteissa homesienet muodostavat myrkyllisiä aineita, niin kutsuttuja mykotoksiineja eli homemyrkkyjä
-Kerran muodostuneita myrkkyjä ei voi poistaa

Homemyrkyt – miten ongelmat ilmenevät?
-Oireet ovat usein epämääräisiä, ajoittain esiintyviä, vaikeasti tunnistettavia
-Hevosilla ne aiheuttavat esimerkiksi: syömättömyyttä. ähkyä, lisääntymisongelmia, vastustuskyvyn heikentymistä, vakavissa tapauksissa neurologisia oireita

Homemyrkyt – mitä on tehtävissä?
-Varastoi rehut oikein
-Huolehdi rehu- ja ruokintahygieniasta
-Varmista rehujen ja kuivikkeiden laatu
-Mutta jos sittenkin?

Homemyrkyt – Speedex Royal
-Homesieppareita käytetään yleisesti kotieläinten rehuissa vähentämään mykotoksiinien haittavaikutuksia, myös ennaltaehkäisevästi
-Speedex Royaliin lisätään MYCOSORB A+®, jolla on tieteellistä näyttöä homemyrkkyjen sitomisesta
-Hevosen turva homemyrkkyjä vastaanSpeedex Future sisältö:

MJ / Kg ka  12,5
SRV %  250
Kosteus %  11
Raakavalkuainen %  29
Raakarasva %  5
Raakakuitu %  6
Hehkutusjäännös %  12
Tärkkelys g/kg  71
Sokeri g/kg  72
Kalsium g/kg  15
Fosfori g/kg  6,5
Magnesium g/kg  4,5
Natrium g/kg  10
A-vitamiini 1000 ky/kg  19
D3 vitamiini 1000 ky/kg  1,9
E-vitamiini mg/kg  616
B1 vitamiini  19
B2 vitamiini  19
B6 vitamiini  20
B12 vitamiini  0,3
C-vitamiini  523
Biotiini mg/kg  2,3
Kollini  372
Betaniini  136
Foolihappo  30
Pantoneenihappo  34
Lysiini g/kg  18
Metioniini g/kg  8
Treoniini g/kg  11
Rauta mg/kg  368
Kupari mg/kg  53
Sinkki mg/kg  201
Mangaani  mg/kg  78
Koboltti mg/kg  0,3
Jodi mg/kg  0,4
Seleeni mg/kg  0,5+0,5Speedex Future annetaan kauran tai täysrehun täydentäjänä.
Annostus:
Varsat ja kasvavat hevoset, noin 0,5 kg/pv
Siitostammat
-tiineyskauden lopussa (9.-11. kk), noin 0,5 kg/pv
-imetyskaudella, 0,5 - 1,0 kg/pv
Urheiluhevoset, 0,25 - 0,5 kg/pv


Hevosen suoliston terveys
Kun hevosen suolisto on terve, niin ravintoaineet imeytyvät tehokkaasti ja hevonen säilyttää suorituskykynsä. Suoliston bakteerikantaan ja sen terveyteen ja toimivuuteen voidaan vaikuttaa ruokinnalla.

Ohutsuolen merkitys hevosen ravinnon sulatamisessa
Ohutsuolessa rehun helposti sulavat ravintoaineet sulatetaan entsyymien avulla eli tapahtuu ravinnon nopea sulatus. Hevosen ohutsuoleen erittyvät entsyymit pilkkovat imeytymiskelpoiseen muotoon ravinnon helposti sulavia osia, kuten sokereita ja tärkkelystä. Suuret kerta-annokset väkirehua voivat ylittää ohutsuolen kapasiteetin, jolloin näitä pääsee paksusuoleen häiritsemään mikrobien toimintaa.

Hevosen suoliston nukka terveeksi
Hevosen ohutsuolen sisäpinnalla on suolinukkaa, jonka kautta ravintoaineet imeytyvät. Suolinukan pinta voi vaurioitua haitallisten bakteerien takia, jolloin imeytyminen heikkenee. Hiivasta saadun luonnollisen rehuaineen, Bio-Mos®:in, vaikutus suolistoon on tieteellisesti todistettu. Sen ansiosta haitallisten bakteerien pesiytyminen suolistoon pienenee ja suolistoa suojaavat hyödylliset mikrobit saavat lisää elintilaa. Se auttaa myös hevosen vastustuskykyä toimimaan tehokkaammin, sillä suolisto on hevosen elimistön puolustusjärjestelmän olennainen osa. Kaikki Speedex rehut sisältävät Bio-Mos®:ia.

Paksusuolen tehtävä on hidas sulatus
Paksusuolessa ravinnon kuitupitoinen osa sulatetaan mikrobien toimesta eli tapahtuu ravinnon hidas sulatus. Hevonen sulattaa kuidun paksusuolessaan mikrobien avulla. Nämä mikrobit vaativat vakaat olosuhteet toimiakseen tehokkaasti. Äkilliset ruokinnan muutokset, huonolaatuinen ravinto ja liian suuret väkirehuannokset aiheuttavat häiriöitä, jotka ilmenevät ripulina, ähkyinä ja yleisenä huonovointisuutena.Seleeni ja sinkki hevoselle
Hevonen tarvitsee hyvinvointinsa tueksi myös tärkeitä antioksidantteja ja hivenaineita. Seleeni on antioksidantti, joka suojaa hevosen soluja ja sinkki on yksi hevoselle tärkeistä hivenaineista.

Mitä hyötyä seleenistä on hevoselle?
Seleeni on hevoselle tärkeä antioksidantti, koska se muuttaa solujen normaalin toiminnan aikana syntyviä haitallisia yhdisteitä vaarattomaan muotoon. Seleenillä on myös monia muita tärkeitä tehtäviä hevosen elimistössä. Se on välttämätön hevosen kilpirauhasen toiminnalle ja elimistön vastustuskyvylle ja lisäksi seleenillä on vaikutusta hevosen hedelmällisyyteen.

Seleeniä hevoselle orgaanisessa muodossa
Seleeniä lisätään rehuihin perinteisesti natriumseleniitin muodossa. Sel-Plex® tuo rehuun seleeniä orgaanisessa muodossa, eli samassa muodossa kuin sitä esiintyy luonnon kasveissa. Se imeytyy hyvin ja varmistaa hevosen riittävän seleenin saannin, koska sen avulla seleeniä saadaan parhaiten imeytyvässä, varastoituvassa ja hyväksikäytettävässä muodossa. Kaikki Speedex rehut sisältävät Sel-Plex®:iä.

Sinkkiä ja muita hivenaineita hevoselle
Pienet ja tärkeät hivenaineet, kuten sinkki, toimivat hevosen aineenvaihdunnassa ikään kuin sytytystulppina. Sinkki, rauta, kupari ja mangaani ovat tärkeiden entsyymien ja hormonien ainesosia, joten ne osallistuvat käytännöllisesti katsoen kaikkiin hevosen elintoimintoihin ja vastustuskyvyn ylläpitoon.

Hivenaineita lisätään rehuihin varmistamaan näiden elintärkeiden aineiden riittävyys. Parhaiten hevonen hyötyy hivenaineista, jotka ovat orgaanisessa muodossa. Orgaanisten Bioplex®-hivenaineiden on osoitettu imeytyvän erittäin tehokkaasti. Kaikki Speedex rehut sisältävät Bioplex®:iä.Alltech® - BIOPLEX®, BIO-MOS®, SEL-PLEX®, YEA-SACC® ja MYCOSORB A+®
Eläinten terveyden ja ravitsemuksen alalla Alltech lukeutuu maailman kymmenen suurimman yrityksen joukkoon. Alltechin toiminnan ydin on löytää luonnonmukaisia ja  tieteellisesti perusteltuja ratkaisuja tämän päivän maatalouden ja elintarviketuotannon haasteisiin. Alltechin pääkonttori sijaitsee Lexingtonissa, Kentuckyssa, Yhdysvalloissa. Yritys toimii kaikkiaan 128 maassa, sillä on 38 tuotantolaitosta eri puolilla maapalloa ja niiden lisäksi kolme omaa biotiedekeskusta.

”Tehtävämme on auttaa maataloustuottajia ruokkimaan maailmaa, kasvattamaan terveitä eläimiä ja huolehtimaan ympäristöstä... luonnollisesti!”

Alltech on yli kolmekymmentä vuotta kehittänyt luonnonmukaisia rehukomponentteja eläinten terveyden ja suorituskyvyn edistämiseksi. Alltech pystyy tarjoamaan eläinten omistajille tieteellisesti tutkittuja ratkaisuja jotka toimivat käytännössä. Tunnettuja tuotemerkkejä ovat mm BIOPLEX®, BIO-MOS®, SEL-PLEX®, YEA-SACC® ja MYCOSORB A+®.

Hevosrehu täynnä viimeisintä tutkimustietoa
Hevoset, kuten muutkin kotieläimet, ovat alttiina erilaisille rasituksille, jotka voivat heikentää niiden vastustuskykyä. Siksi on ryhdytty kiinnittämään entistä enemmän huomiota vastustuskyvyn ylläpitämiseen ruokinnallisin keinoin. Näitä keinoja on Alltech kehittänyt jo yli 30 vuoden ajan.

Speedex on alusta alkaen käyttänyt Alltechin hevosten ruokintaan soveltuvia rehuteknologioita. Näitä ovat suoliston toimintaan ja rehun hyväksikäyttöön vaikuttavat BIO-MOS® ja YEA-SACC®, sekä yleiseen ravitsemustilaan vaikuttavat SEL-PLEX® ja BIOPLEX®. Hyvällä ruokinnalla ja ravitsemuksella on suuri vaikutus siihen miten eläin selviytyy sille stressille, jolla se altistuu. Hyvinvoiva hevonen suoriutuu paremmin sekä valmennuksessa että kilpailussa.SPEEDEX - Suomalaiset hevosrehut

Feedex on Pohjanmaalla sijaitseva perheyritys, joka on valmistanut maatilarehuja jo neljännes vuosisadan ajan.  Yrityksen sisältä ja raaka-ainetoimittajien piiristä löytyi sekä kiinnostusta että osaamista hevosten ravitsemuksesta, joten tehtiin päätös lähteä mukaan kasvaville hevosrehumarkkinoille. Syksyllä 2012 Feedex ryhtyi valmistamaan ja markkinoimaan hevosten tasapainoiseen ruokintaan suunniteltua Speedex-tuotesarjaa.

Asetimme tavoitteeksi luoda sarjan hevosrehuja, jotka edistävät hevosen hyvinvointia. Hyvinvoiva hevonen suoriutuu paremmin sekä valmennuksesta että kilpailusta. Erityisen tärkeitä ovat hyvin toimiva ruoansulatus sekä vahva vastustuskyky. Speedex-rehuista on tässä yhteydessä paljonkin apua. Raaka-aineet valitaan huolellisesti. Niiden tulee olla hevosen ruoansulatukselle sopivia ja hyvin imeytyviä. Tämä koskee myös suojaravintoaineita, kuten kivennäisiä, hivenaineita ja vitamiineja.

Speedexillä on ollut suurta hyötyä yhteistyöstä Alltechin kanssa, joka on maailmanlaajuisesti merkittävä toimija kotieläinten ravitsemukseen liittyvässä tutkimuksessa.  Koska Feedexillä jo oli käytössä useita Alltechin rehuteknologioita, oli luonnollista hyödyntää niitä myös hevosten rehuissa. Speedex on ensimmäisenä rehunvalmistajana Suomessa ryhtynyt lisäämään mykotoksiinien sitojaa myös hevosrehuun. Homemyrkyt ovat valitettavasti yleistyneet viljoissa. Siksi mykotoksiinisitojaa lisätään yleisesti rehuihin vähentämään haittavaikutuksia erityisen herkillä eläimillä.

Speedex pyrkii seuraamaan tutkimuksia hevosten ruokinnasta maailmalla. Kun eurooppalaiset hevostutkijat kokoontuivat vuonna 2014 Leipzigissä (7 th European Workshop on Equine Nutrition) Speedexin edustaja tapasi brittiläisen hevosasiantuntijan, joka on pitkään avustanut eri lajien huipulla kilpailevia hevosia. Tämän kokemuksen pohjalta Dr David Marlin on kehittänyt Science Supplements-sarjan erikoisrehuja, joita Speedex voi tarjota myös suomalaisille hevosenomistajille.

Asiakaspalvelu
myynti@kotielaintarvike.fi