Allerginen iho, Hot SpotALLERGINEN IHO

Allergiset ihottumat ovat yleensä kutisevia ja saavat siten eläimen reagoimaan oireileviin alueisiin esimerkiksi puremalla, nuolemalla ja hankaamalla, joka osaltaan pahentaa tulehdusreaktiota.

Allergisen ihonhoito on kolmijakoinen

1. Vältä allergian aiheuttajaa – Selvitä yhdessä eläinlääkärin kanssa mille eläimesi on allerginen. Allergisoivien tuotteiden ja tekijöiden poissulkeminen ja välttäminen.
2. Hoida ihoa – Pidä puhtaana ja huolehdi ihon kosteustasapainosta. Usein vesipesu riittää, mutta paikallistulehdusriskitilanteissa (ihonpinta rikki, naarmut...) ja tukemaan hoitoa pese oireilevat alueet Derma1 antiseptisella shampoolla ja voitele kuiva iho Derma2 tehoseerumilla. Hyvin kuiva iho voidaan shampoo pesupäivänä voidella Derma5 antimikrobisella voiteella. Päivittäiseen allergisen ihon hoitoon soveltuu Derma2 tehoseerumi. Oireilevat alueet on hyvä voidella kaksi kertaa päivässä.
3. Hoida allergista tulehdusreaktiota – Tulehdusta lieventävä lääkitys eläinlääkärin määräyksestä, kuten kortikosteroidit. Derma2 tehoseerumilla on saatu erinomainen apu esimerkiksi hevosten yleisimmässä allergisessa ihosairaudessa, kesäihottumassa. Kroonisten sairauksien, kuten allergian, perushoito on hyvä ylläpitohoito.


Kuvassa koiran tassun hiivatulehdus ennen ja jälkeen Derma1 ja Derma2 hoidon.


IHOTULEHDUS, HOT SPOT

Märkä turkki ja sen alla kostea iho on oivallinen kasvualusta ei toivotuille mikrobeille. Osa ihotulehduksista muodostuu toistuviksi. Yleisimpiä lienevät koirilla märkivä ihotulehdus eli ”hot spot”. Tärkeää on selvittää eläinlääkärin kanssa syy. Tilanteen mukaan suoritetaan tarvittavat toimenpiteet sekä eläinlääkäri arvioi lääkitystarpeen. Tämän jälkeen jatkuu asianmukainen ihon hoito. Iho pidetään puhtaana ja kuivana, jotta taudinaiheuttajamikrobien kasvuolosuhteita saataisiin heikennettyä. Tulehtuneelta ihoalueelta kannattaa yleensä ajaa karvat pois. Syvemmissä ihon tulehduksissa, kuten furunkuloosissa (tassutulehdus), voidaan tilannetta pyrkiä rauhoittamaan paikallishoidolla.

Derma-tuotesarjalla saadaan apua ihotulehdusten hoitoon pesemällä iho Derma1 antiseptisella shampoolla (pidennä vaikutusaika 5–10min) sekä voitelemalla kuiva ja puhdas iho Derma5 antimikrobisella voiteella. Ihotulehduksen rauhoituttua ja lievemmissä tulehdustilanteissa on Derma2 tehoseerumi valinta Derma1 shampoopesun jälkeen. Mitä aikaisemmin tulehdus todetaan ja aloitetaan hoito, sen parempi on hoitotulos. Oireilevat alueet on hyvä voidella kaksi kertaa päivässä. Pitkittyneissä tulehdustilanteissa ja syyn selvittämiseksi käänny eläinlääkärin puoleen.IHON HOITO

Iho on eläinten laajin elin ja se muodostaa mekaanisen suojan ympäristön haittatekijöitä kohtaan. Lemmikin puhtaanapito pitää sisällään turkin hoidon ja harjaamisen sekä pesun tarpeen vaatiessa. Likainen lemmikki on alttiimpi ihovaurioille.

Derma4 hellävarainen shampoo soveltuu usein toistuvaan pesuun, koska se pesee turkin ihoa ärsyttämättä. Derma4 shampoo myös kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa sekä poistaa tehokkaasti hilsettä. Shampoo on helposti pois huuhdeltavissa. Varaa lemmikkisi pesulle aikaa. Kastele rauhassa koko eläimen karvapeite ihoa myöten. Likaisiin kohtiin hiero shampoota suoraan. Peruspesussa voit hyvin käyttää laimennettua shampoota. Huuhtele huolelllisesti koko karvapeite ihoa myöten. Kuivaa lemmikksi huolellisesti. SOLHEDS Derma –tuotteiden avulla ovat esitteen eläimet saaneet avun niin allergisen, tulehtuneen, hilseilevän sekä kuivan ja kutisevan ihon hoitoon.

 Tämän tuoteryhmän tuotteet ovat tällä hetkellä valitettavasti päässeet loppumaan.