Beris Full Cheek Gag
Full Cheek Gag Bit - Kiinteä varrellinen Gägikuolainrengas

Full Cheek Gag -kuolain on full cheek- ja gägikuolaimen yhdistelmä. Gagi-sivuosan vipuvaikutus on kohtalaisen voimakas. Gagi -kuolainrengas muuttaa ohjastuntuman mukaan suuosan kulmaa tehden painetta hevosen kitalakeen, ylähammaslomaan, huuliin sekä kieleen. Gagi -kuolainrenkaassa on kummankin kuolainrenkaan ylä- ja alapuolella pienemmät reiät, joiden läpi kulkee nailonista valmistettu gagiremmi. Yläpuolinen solkipää kiinnitetään poskihihnaan ja alapuolinen rengaspää ohjiin. Gägin vaikutus perustuu kitalakeen ja niskaan kohdistuvaan vipuvaikutukseen sekä paineeseen. Kiinteä kuolainrengas vapauttaa suuosan ohjastuntumalta hitaammin kuin vapaammin pyörivä kuolainrengas, joten kiinteä gagi -rengas tekee kuolaimeen enemmän vipuvaikutusta. Gagi -kuolainta käytetään hevosen hallittavuuden parantamiseen mm. hevosille, jotka nostavat päätään liian ylös "ohjastuntuman yli" sekä hevosille joilla on taipumusta painaa kuolainta tai ohjastuntumaa (kättä) vasten.

Full Cheekin pitkät ulospäin käännetyt sivuvarret ylös- ja alaspäin estävät kuolainrengasta työntymästä hevosen suuhun ja puristamasta ja nipistämästä hevosen poskia ja suupieliä. Pitkät sivuvarret auttavat ratsastajaa erityisesti kääntöapujen saamisessa läpi varsinkin vahvoilla ja nuorilla hevosilla sekä antaa "vakaamman" tuntuman hevosen suuhun. Full Cheek -kuolainta käyttävät erityisen paljon esteratsastajat, jotka tarvitsevat hevosta kääntymään esteradoilla nopeammin. Sopii erinomaisesti myös nuoriille hevosille, jotka tarvitsevat kääntämiseen enemmän ohjausta ja koulutusta.


Suuosista on saatavana kolmea eri muoviosan kovuutta: soft, medium ja hard. Beris kuolainten suuosat on valmistettu hyvin korkealaatuisesta elintarvikemuovista, joten ne on erittäin turvallisia käyttää. Sileä ja liukaspintainen muovikuolain sopii erinomaisesti herkille ja hyvin erityyppisille hevosille. Useimmat hevoset pitävät erityisen paljon Beriksen muovisesta suuosasta, joten sillä on myös syljen eritystä stimuloiva vaikutus. Sylki toimii ns. voiteluaineena, jolloin ratsastaja pystyy kommunikoimaan hevosen kanssa pehmeämmällä ja hienovaraisemmalla ohjastuntumalla.
SOFT on pehmeä ja hieman taipuisa, joten on erinomainen vaihtoehto herkille hevosille sekä nuorille hevosille. Muovin sisällä kulkeva teräsydin tekee kuolaimesta kestävän ja turvallisen käyttää.

MEDIUM on keskikova, jota on saatavana vain oliivikuolaimiin.

HARD on kova, joten ei taivu juuri lainkaan. Kova suuosa tekee kuolaimen vaikutuksesta hieman "terävämmän" ja vahvemman kuin pehmeämpi suuosa.

Sponsoriratsastajamme Jonin Koivusalon kommentit Beris-kuolaimista
"Lähes jokaisella päivittäin ratsastamallani hevosella on suussaan Beriksen kuolain. Käytän omalla 4-vuotiaallani Beriksen perusmallia, missä on pehmeä ja paksu suuosa kielentilalla, isot kuolainrenkaat ja kumitutit. Kuolain vakautti huomattavasti nuorta ja rauhattomasti päätään viskovaa hevosta. Zorlandolla käytän Beriksen Pelham ja Kombi -mallia. Pienen varren ansiosta se on hieman vahvempi kuin perusmalli, mutta suuhun ja kieleen kohdistuva paine on silti yhtä pieni. Renessinillä on suussaan perusmallia hieman jäykempi kuolain pienemmillä renkailla. Normaalituntumalla ratsastettaessa se vastaa perusmallia mutta isommat pidätteet menevät sillä paremmin läpi. Kaikki nämä hevoset ovat olleet Beris-kuolaimen johdosta rennompia kaulastaan ja niskastaan. Olen ollut erittäin tyytyväinen tuotteisiin. " - Joni Koivusalo, esteratsastaja

 
Sponsoriratsastajamme Jenni Rintalan kommentit Beris ja Bombers -kuolaimista
"Nickellä on käytössä kankisuitsissa bombersin bridong ja Beriksen suora ohut kankikuolain. Tuo kombinaatio toimii todella hyvin! Beriksen kankikuolaimella suu toimii entistä paremmin ja Nicke tuntuu pehmeämmältä käteen. Kuolain on pehmeämpi kuin perinteinen kankikuolain jonka ansiosta myös hevonen on tyytyväisempi. Ohjastuntuma on miellyttävämpi ja pidätteet menevät paremmin sen vuoksi läpi. Sekä minä että hevoseni on oikein tyytyväinen tuotteeseen! Kiitos Kotieläintarvikkeelle uudesta toimivasta kuolaimesta."
- Jenni Rintala, kouluratsastaja

OUT OF PASSION FOR THE HORSE -  TRUE CRAFTSMANSHIP
 
Beris -kuolaimet valmistetaan käsityönä Saksassa hyvin korkeiden laatustandardien mukaisesti. Beris kuolainten takana on erittäin pitkän kokemuksen omaava ja intohimoisesti hevosten parissa työskentelevä saksalainen Bernd Ristau, joka valmistuttaa Beris -kuolaimet erittäin tarkoin valikoiduista ja parhaista sekä nykyaikaisista materiaaleista, kuten elintarvikekäyttöön soveltuvasta muovista ja ruostumattomasta teräksesta sekä kuparista. Kaikki kuolainten metalliosat muotoillaan, kootaan ja kiillotetaan perinteisin tavoin käsintyönä metallipajassa. Kuolaimet on testattu pitkäjänteisesti tunnettujen ammattiratsastajien kanssa, joten ne ovat erittäin turvallisia käyttää. Tietotaidon karttuessa kuolaimia kehitetään ja testataan jatkuvasti lisää. Kehitystyötä tehdään hevosten hyvinvoinnin sekä ratsukon yhteistyön ja kommunikoinnin parantamiseksi!


 
Tuotteet 1 - 7  (Yhteensä 7)
Beris Full Cheek Gag Bit Butterfly "Perhos" Varsi- gägikuolain - Beris Full Cheek Gag - 10260L - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Full Cheek Gag Bit Comfort Bar Suora Varsi- gägikuolain - Beris Full Cheek Gag - 10287L - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Full Cheek Gag Bit Comfort Thin Ohut Suora Varsi- gägikuolain - Beris Full Cheek Gag - 10287TL - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Full Cheek Gag Bit Eggbutt Varsioliivigägi - Beris Full Cheek Gag - 10243L - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Full Cheek Gag Bit Tongue Port Kielentila Varsigägi - Beris Full Cheek Gag - 10244L - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Leather Bar Full Cheek Gag Bit Standard - Beris Leather Bit - 10226L - 1
Beris
194,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Prime Full Cheek Gag Supersoft - Beris Prime UUTUUS! - 10311 - 1
Beris
183,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja