Beris Fulmer
Fulmer - full cheek vapaasti pyörivillä kuolainrenkailla
 
Fulmer on yhdistelmäkuolain Full Cheek- ja Loose Ring -kuolaimista. Fulmer -kuolain sopii hevosille, jotka tarvitsevat enemmän ohjausta kääntymiseen, mutta eivät tarvitse kuolaimeen yhtään vipuvaikutusta. Loose Ring -vapaasti pyörivä kuolainrengas palauttaa pidätteen jälkeen välittömästi suuosan neutraaliin asentoon sekä vapauttaa kielelle, kitalakeen ja hammaslomaan kohdistuneen paineen. Vapaasti pyörivä kuolainrengas on hevoselle pehmein ja miellyttävin kuolaimen sivuosa. Kiinteä kuolainrengas vapauttaa suuosan ohjastuntumalta hitaammin kuin vapaasti pyörivä kuolainrengas (Loose Ring), joten tavallinen Full Cheek -kuolain tekee oliivikuolaimen tapaan hieman vipuvaikutusta. Fulmer -kuolaimen pitkät sivuvarret ylös- ja alaspäin estävät kuolainrengasta työntymästä hevosen suuhun ja puristamasta ja nipistämästä hevosen suupieliä. Pitkät sivuvarret auttavat ratsastajaa erityisesti kääntöavuissa varsinkin vahvoilla ja nuorilla hevosilla. Fulmer -kuolain sopii erinomaisesti hevosille, joille vapaasti pyörivä kuolainrengas sopii parhaiten sekä hevosille, jotka tukeutuvat liikaa kiinteää kuolainrengasta vasten.


Suuosista on saatavana kaksi eri muoviosan kovuutta: soft ja hard. Beris kuolainten suuosat on valmistettu hyvin korkealaatuisesta elintarvikemuovista, joten ne on erittäin turvallisia käyttää. Sileä ja liukaspintainen muovikuolain sopii erinomaisesti herkille ja hyvin erityyppisille hevosille. Useimmat hevoset pitävät erityisen paljon Beriksen muovisesta suuosasta, joten sillä on myös syljen eritystä stimuloiva vaikutus. Sylki toimii ns. voiteluaineena, jolloin ratsastaja pystyy kommunikoimaan hevosen kanssa pehmeämmällä ja hienovaraisemmalla ohjastuntumalla.SOFT on pehmeä ja hieman taipuisa, joten on erinomainen vaihtoehto herkille hevosille sekä nuorille hevosille. Muovin sisällä kulkeva teräsydin tekee kuolaimesta kestävän ja turvallisen käyttää.

HARD on kova, joten ei taivu juuri lainkaan. Kova suuosa tekee kuolaimen vaikutuksesta hieman "terävämmän" ja vahvemman kuin pehmeämpi suuosa.


Sponsoriratsastajamme Jonin Koivusalon kommentit Beris-kuolaimista
"Lähes jokaisella päivittäin ratsastamallani hevosella on suussaan Beriksen kuolain. Käytän omalla 4-vuotiaallani Beriksen perusmallia, missä on pehmeä ja paksu suuosa kielentilalla, isot kuolainrenkaat ja kumitutit. Kuolain vakautti huomattavasti nuorta ja rauhattomasti päätään viskovaa hevosta. Zorlandolla käytän Beriksen Pelham ja Kombi -mallia. Pienen varren ansiosta se on hieman vahvempi kuin perusmalli, mutta suuhun ja kieleen kohdistuva paine on silti yhtä pieni. Renessinillä on suussaan perusmallia hieman jäykempi kuolain pienemmillä renkailla. Normaalituntumalla ratsastettaessa se vastaa perusmallia mutta isommat pidätteet menevät sillä paremmin läpi. Kaikki nämä hevoset ovat olleet Beris-kuolaimen johdosta rennompia kaulastaan ja niskastaan. Olen ollut erittäin tyytyväinen tuotteisiin. " - Joni Koivusalo, esteratsastaja

 
Sponsoriratsastajamme Jenni Rintalan kommentit Beris ja Bombers -kuolaimista
"Nickellä on käytössä kankisuitsissa bombersin bridong ja Beriksen suora ohut kankikuolain. Tuo kombinaatio toimii todella hyvin! Beriksen kankikuolaimella suu toimii entistä paremmin ja Nicke tuntuu pehmeämmältä käteen. Kuolain on pehmeämpi kuin perinteinen kankikuolain jonka ansiosta myös hevonen on tyytyväisempi. Ohjastuntuma on miellyttävämpi ja pidätteet menevät paremmin sen vuoksi läpi. Sekä minä että hevoseni on oikein tyytyväinen tuotteeseen! Kiitos Kotieläintarvikkeelle uudesta toimivasta kuolaimesta."
- Jenni Rintala, kouluratsastaja

OUT OF PASSION FOR THE HORSE -  TRUE CRAFTSMANSHIP
 
Beris -kuolaimet valmistetaan käsityönä Saksassa hyvin korkeiden laatustandardien mukaisesti. Beris kuolainten takana on erittäin pitkän kokemuksen omaava ja intohimoisesti hevosten parissa työskentelevä saksalainen Bernd Ristau, joka valmistuttaa Beris -kuolaimet erittäin tarkoin valikoiduista ja parhaista sekä nykyaikaisista materiaaleista, kuten elintarvikekäyttöön soveltuvasta muovista ja ruostumattomasta teräksesta sekä kuparista. Kaikki kuolainten metalliosat muotoillaan, kootaan ja kiillotetaan perinteisin tavoin käsintyönä metallipajassa. Kuolaimet on testattu pitkäjänteisesti tunnettujen ammattiratsastajien kanssa, joten ne ovat erittäin turvallisia käyttää. Tietotaidon karttuessa kuolaimia kehitetään ja testataan jatkuvasti lisää. Kehitystyötä tehdään hevosten hyvinvoinnin sekä ratsukon yhteistyön ja kommunikoinnin parantamiseksi!
Tuotteet 1 - 4  (Yhteensä 4)
Beris Fulmer with Butterfly "Perhoskuolain" - Beris Fulmer - 10267L - 1
Beris
116,50 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Fulmer with Comfort Bar Suorakuolain - Beris Fulmer - 10283L - 1
Beris
116,50 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Fulmer with Thin Comfort Bar Suorakuolain - Beris Fulmer - 10283TL - 1
Beris
116,50 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Fulmer with Tongue Port Kielentilallinen - Beris Fulmer - 10268L - 1
Beris
116,50 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja