Beris Kuolainten SuuosatBERIS KUOLAIMIEN SUUOSAT  -  MADE IN GERMANY
 

Beriksen valikoimiin kuuluu kahdeksan erilaista suuosaa, joita voidaan yhdistellä erilaisten sivuosien kanssa tarpeen mukaan. Suuosista on saatavana kolmea eri muoviosan kovuutta: soft, medium ja hard. Beris kuolaimet ovat valmistettu erittäin tarkoin valikoiduista ja parhaista sekä nykyaikaisista materiaaleista, kuten elintarvikekäyttöön soveltuvasta muovista ja ruostumattomasta teräksestä sekä kuparista. Sileä ja liukaspintainen muovikuolain sopii erinomaisesti herkille ja hyvin erityyppisille hevosille. Useimmat hevoset pitävät erityisen paljon Beriksen muovisesta suuosasta, joten sillä on siten myös syljen eritystä stimuloiva vaikutus. Sylki toimii ns. voiteluaineena, jolloin ratsastaja pystyy kommunikoimaan hevosen kanssa pehmeämmällä ja hienovaraisemmalla ohjastuntumalla.

SOFT on pehmeä ja hieman taipuisa, joten on erinomainen vaihtoehto herkille sekä nuorille hevosille. Muovin sisällä kulkeva teräsydin tekee kuolaimesta kestävän ja turvallisen käyttää.

MEDIUM on keskikova, jota on saatavana vain oliivikuolaimiin.

HARD on kova, joten ei taivu juuri lainkaan. Kova suuosa tekee kuolaimen vaikutuksesta hieman "terävämmän" ja vahvemman kuin pehmeämpi suuosa. Beriksen kova, hard suuosa on sallittu myös koulukilpailuissa.


 

 
  
 

EGGBUTT -suuosa on hieman keskelle kapeneva suora ja yksiosainen suuosa. Suuosa yhdistyy kuolaimen sivuosiin kiinteällä ja muotoilulla tavalla, joten se istuu hevosen suupielille lähes täydellisesti. Oliivikuolainrengas ei pääse puristamaan hevosen suupieliä eikä työntymään suuhun. Oliivirengas on ns. kiinteä kuolainrengas, joka antaa vakaamman tuntuman hevosen suuhun ja sivuille. Kiinteä kuolainrengas antaa kuolaimeen kevyttä vipuvaikutusta. Eggbutt -suuosaa on saatavana kolmea eri muoviosan kovuutta: soft = pehmeä, medium = keskikova ja hard = kova.


EGGBUTT JOINTED -suuosa on hieman keskelle kapeneva yksinivelinen oliivikuolain, jonka vaikutus perustuu hevosen kieleen ja kitalakeen kohdistuvaan paineeseen sekä hammaslomaan aiheutuvaan puristukseen eli ns. pähkinäsärkijä efektiin. Suuosa yhdistyy kuolaimen sivuosiin kiinteällä ja muotoilulla tavalla, joten se istuu hevosen suupielille lähes täydellisesti. Oliivikuolainrengas ei pääse puristamaan hevosen suupieliä eikä työntymään suuhun. Oliivirengas on ns. kiinteä kuolainrengas, joka antaa vakaamman tuntuman hevosen suuhun ja sivuille. Kiinteä kuolainrengas antaa kuolaimeen kevyttä vipuvaikutusta. Eggbutt -suuosaa on saatavana vain keskikovana, medium = keskikova. 

TONGUE PORT -suuosa on yksiosainen kielen mukaan muotoiltu, kielentilallinen suuosa. Suuosan kielentilamuotoilu vähentää kielelle kohdistuvaa painetta, joten se sopii erityisesti herkille hevosille ja hevosille, jotka vastustavat kiellelle kohdistuvaa paineen tunnetta, sekä hevosille joilla on taipumusta vastustaa kuolainta työntämällä kieli kuolaimen päälle tai ulos suusta. Tällä kuolaimella on saatu uskomattoman hyviä tuloksia. Kielentilallisen vaikutukset pääsevät näkyviin kunnolla vasta noin kuukauden käytön jälkeen, koska hevonen alkaa hiljalleen luottamaan paineettomaan ja kivuttomaan kuolaintuntumaan. Jos kielentilallinen suuosa tuntuu hyvältä ja toimivalta, niin sitä kannattaa ehdottomasti käyttää jatkossakin, että saavutettu luottamus hevoseen saadaan katkeamattomasti säilymään. Kuolaimen sivuosia vaihtamalla saadaan kuolaimeen tarvittavaa muutosta ja tehoa. Kuolainrenkaan reikiä suojaa kupariholkit, jotka parantavat huomattavasti kuolaimen kestävyyttä. Tongue Port -suuosasta on saatavana kahta eri muoviosan kovuutta: soft = pehmeä ja hard = kova.


 
 

BUTTERFLY -suuosa on yksiosainen, joka on keskeltä siipimäisesti muotoiltu "Perhoskuolain". Perusasennossa kuolaimessa on kielentilallinen suuosa, joka vähentää miellyttävästi hevosen kielelle kohdistuvaa painetta. Hevosen painaessa päätään liian alas, kuolain kääntyy hevosen suussa tehden paineentunteen hevosen kielelle ja kitalakeen. Tämä kuolaimen suuosa sopii erityisesti hevosille, jotka työntävät kieltä kuolainta vasten ottaakseen ratsastajalta hallinnan. Kuolaimen suuosan "perhosvaikutus" vetää takaisin hevosen leukaa taaksepäin ja palauttaa ratsastajalle kontrollin ja hevosen hallittavuuden. Soveltuu hyvin "väliaikaiseksi" tehostekuolaimeksi parantamaan hallittavuutta.

 


 

COMFORT JA THIN COMFORT -kuolaimissa on suora suuosa, joka kapenee keskiosaan päin, antaen näin kielelle enemmän tilaa ja samalla keventäen kielelle kohdistuvaa painetta. Thin Comfort -kuolaimissa on ohut suuosa, joten se sopii hyvin poneille ja pienisuisille hevosille. Kuolainrenkaan reikiä suojaa kupariholkit, jotka parantavat huomattavasti kuolaimen kestävyyttä. Comfort -kuolain sopii erinomaisesti hevosille, joilla on herkkä suu ja matala kitalaki. Comfort -suuosasta on saatavana kahta eri muoviosan kovuutta: soft = pehmeä ja hard = kova.


 

 
LEATHER -kuolain on nahkapäällysteinen, pehmeä ja suora suuosa. Hevoset yleensä hyväksyvät nahkakuolaimen parhaiten, joten siksi sitä käytetään erityisesti hevosen ensimmäisenä kuolaimena ja hyvin herkillä hevosilla sekä hevosilla, joilla on vaikea hyväksyä muista materiaaleista valmistettuja kuolaimia. Nahka stimuloi syljen eritystä erinomaisesti, joka auttaa hevosta rentoutumaan syljen toimien näin "voiteluaineena", jolloin hevonen hyväksyy kuolaimen ja ohjasavut paremmin. Märkä nahka muotoutuu anatomisesti hevosen suuhun tehden kuolaintuntumasta erityisen lempeän. Lähes jokainen hevonen hyväksyy ja tykkää nahkakuolaimesta, joten se myös auttaa hevosta luottamaan ratsastajan lempeään ohjastuntumaan. Kuolainrenkaan reikiä suojaa kupariholkit, jotka parantavat huomattavasti kuolaimen kestävyyttä. Leather -kuolain sopii erityisesti nuorille ja erittäin herkille hevosille, joilla on herkkä suu ja matala kitalaki. Beriksen nahkakuolaimet on käsintikatut ja turvallisesti värjätty ruskeaksi kasviväreillä. Leather -suuosasta on saatavana kahta eri kovuutta: soft = pehmeä ja hard = kova.
 

 

 
BERIS PRIME kuolaimien uusi ja hyvin hyvin erityinen suuosa määrittää kuolaimille ihan uudenlaisen standardin ja kommunikointitavan hevosen ja ratsastajan välille. Suuosaa voisi kuvailla vaikka hieman vahakumimaiseksi, koska se on niin äärimmäisen pehmeä ja notkea. Prime kuolaimien suuosan paine jakautuu uskomattoman tasaisesti hevosen kielelle ja hammaslomaan, joten kuolain on anatomisesti lähes täydellinen. Suuosaan kiinni integroidut "valetut" soikeanmuotoiset kuolaintutit tukevat hyvin sivuttaissuuntaisia ohjasapuja sekä estävät hevosen suupielien ja huulien turhaa venymistä.

Premium Beris Prime suuosa on valmistettu elintarvikekäyttöön soveltuvasta muoviyhdisteistä, jonka pinta ja ominaisuudet ovat vertaansa vailla. Se poikkeaa huikean paljon kaikista muista markkinoilla olevista muovi- ja kumikuolaimista. Kuolaimen superpehmeä muoviyhdiste lisää hevosen syljen eritystä, joka toimii ns. voiteluaineena, jolloin ratsastaja pystyy kommunikoimaan hevosen kanssa pehmeämmällä ja hienovaraisemmalla ohjastuntumalla. Kuolaimen erityisen pinnan ansiosta kuolain liukuu helposti suussa, vaikka hevosella ei paljoa sylkeä erittyisikään. Tämän vuoksi myös ns. "Eraser like effect" eli kuolaimen hylkimistä ei Beris Prime -kuolaimen kanssa tapahdu. Beris Prime suuosan kiinteät kuolaintutit estävät metalliosien suoran kosketuksen hevosen huulia ja suuta vasten, joten se on ihanteellinen herkille ja metalliallergisille hevosille. Kaikki Beriksen kuolaimet ovat nikkelivapaita! Beris Prime sopii kaikille hevosille, nuorille sekä suorille että kaareville kitalakityypeille.
 
Beris Prime kuolainten erittäin pehmeän suuosan sisään on upotettu teräs, joka huolehtii kuolaimien turvallisuudesta. Kuolainrenkaat ja kaikki sivuosat ovat valmistettu ruostumattomasta teräksestä erityisen huolellisesti käsityönä ja ammattitaidolla. Kuolainholkki kuolainrenkaiden ja suuosan välillä viimeistelee kuolainrenkaiden sujuvan liikkuvuuden.
 
Ajanhermolla..
Hevoset ovat muuttuneet paljon viime vuosikymmenten aikana. Jalostuksen myötä hevosista on tullut yhä herkempiä ja temperamenttisempia sekä siten myös ratsastustyylit ovat muuttuneet. Beris on yrityksenä halunnut panostaa nykyaikaisen ja herkän hevosurheilun ehdoilla palvellakseen hevosia ja ratsastajia parhaalla mahdollisella tavalla, muuttuen ja kehittyen jatkuvasti pysyen ajanhermolla!

Tämän tuoteryhmän tuotteet ovat tällä hetkellä valitettavasti päässeet loppumaan.