Beris Leather BitBeris Leather Bit - nahkapäällysteiset kuolaimet
 
BERIS LEATHER -kuolaimet ovat suoria ja nahkapäällysteisiä ja niistä on paljon erilaisia sivuosa vaihtoehtoja. Hevoset yleensä hyväksyvät nahkakuolaimet parhaiten, joten siksi niitä käytetään erityisesti hevosten ensimmäisenä kuolaimena ja hyvin herkillä hevosilla sekä hevosilla, joilla on vaikea hyväksyä muista materiaaleista valmistettuja kuolaimia. Nahka stimuloi hevosilla syljen eritystä erinomaisesti. Sylki toimii ns. "voiteluaineena", jolloin se rentouttaa hevosta ja auttaa hevosta hyväksymään kuolaimen tavallista paremmin. Märkä nahka muotoutuu anatomisesti hevosen suuhun hyvin ja tekee kuolaintuntumasta miellyttävän pehmeän. Nahkakuolain edesauttaa hevosta hyväksymään ja luottamaan ratsastajan ohjastuntumaan, joten ratsastaja pystyy kommunikoimaan hevosen kanssa lempeämmällä ja hienovaraisemmalla tavalla.

Beriksen nahkakuolaimet on käsintikattu ja värjätty ruskeiksi turvallisesti kasviväreillä. Suuosista on saatavana kahta eri kovuutta: soft ja hard. Nahkapäällysteinen kuolain sopii erinomaisesti herkille ja hyvin erityyppisille hevosille. Lähes jokainen hevonen hyväksyy ja tykkää nahkakuolaimesta


SOFT on pehmeä ja hieman taipuisa, joten on erinomainen vaihtoehto herkille hevosille sekä nuorille hevosille. Muovin sisällä kulkeva teräsydin tekee kuolaimesta kestävän ja turvallisen käyttää.

HARD on kova, joten ei taivu juuri lainkaan. Kova suuosa tekee kuolaimen vaikutuksesta hieman "terävämmän" ja vahvemman kuin pehmeämpi suuosa.


Huom!
Ennen kuolaimen käyttöönottoa käsittele kuolaimen nahka ruuanvalmistukseen sopivalla ruokaöljyllä. Käsittele kuolaimen nahkapäällys aina, kun se näyttää olevan "kuivahko". Pese kuolain huolellisesti kylmällä vedellä jokaisen käytön jälkeen!

Sponsoriratsastajamme Jonin Koivusalon kommentit Beris-kuolaimista
"Lähes jokaisella päivittäin ratsastamallani hevosella on suussaan Beriksen kuolain. Käytän omalla 4-vuotiaallani Beriksen perusmallia, missä on pehmeä ja paksu suuosa kielentilalla, isot kuolainrenkaat ja kumitutit. Kuolain vakautti huomattavasti nuorta ja rauhattomasti päätään viskovaa hevosta. Zorlandolla käytän Beriksen Pelham ja Kombi -mallia. Pienen varren ansiosta se on hieman vahvempi kuin perusmalli, mutta suuhun ja kieleen kohdistuva paine on silti yhtä pieni. Renessinillä on suussaan perusmallia hieman jäykempi kuolain pienemmillä renkailla. Normaalituntumalla ratsastettaessa se vastaa perusmallia mutta isommat pidätteet menevät sillä paremmin läpi. Kaikki nämä hevoset ovat olleet Beris-kuolaimen johdosta rennompia kaulastaan ja niskastaan. Olen ollut erittäin tyytyväinen tuotteisiin. " - Joni Koivusalo, esteratsastaja

 
Sponsoriratsastajamme Jenni Rintalan kommentit Beris ja Bombers -kuolaimista
"Nickellä on käytössä kankisuitsissa bombersin bridong ja Beriksen suora ohut kankikuolain. Tuo kombinaatio toimii todella hyvin! Beriksen kankikuolaimella suu toimii entistä paremmin ja Nicke tuntuu pehmeämmältä käteen. Kuolain on pehmeämpi kuin perinteinen kankikuolain jonka ansiosta myös hevonen on tyytyväisempi. Ohjastuntuma on miellyttävämpi ja pidätteet menevät paremmin sen vuoksi läpi. Sekä minä että hevoseni on oikein tyytyväinen tuotteeseen! Kiitos Kotieläintarvikkeelle uudesta toimivasta kuolaimesta."
- Jenni Rintala, kouluratsastaja

OUT OF PASSION FOR THE HORSE -  TRUE CRAFTSMANSHIP
 
Beris -kuolaimet valmistetaan käsityönä Saksassa hyvin korkeiden laatustandardien mukaisesti. Beris kuolainten takana on erittäin pitkän kokemuksen omaava ja intohimoisesti hevosten parissa työskentelevä saksalainen Bernd Ristau, joka valmistuttaa Beris -kuolaimet erittäin tarkoin valikoiduista ja parhaista sekä nykyaikaisista materiaaleista, kuten elintarvikekäyttöön soveltuvasta muovista ja ruostumattomasta teräksesta sekä kuparista. Kaikki kuolainten metalliosat muotoillaan, kootaan ja kiillotetaan perinteisin tavoin käsintyönä metallipajassa. Kuolaimet on testattu pitkäjänteisesti tunnettujen ammattiratsastajien kanssa, joten ne ovat erittäin turvallisia käyttää. Tietotaidon karttuessa kuolaimia kehitetään ja testataan jatkuvasti lisää. Kehitystyötä tehdään hevosten hyvinvoinnin sekä ratsukon yhteistyön ja kommunikoinnin parantamiseksi!
Tuotteet 1 - 13  (Yhteensä 13)
Beris Leather Bar 3-Ring Standard - Beris Leather Bit - 10223L - 1
Beris
179,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Leather Bar D-Ring Standard - Beris Leather Bit - 10220L - 1
Beris
137,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Leather Bar Filet Standard - Beris Leather Bit - 10222L - 1
Beris
137,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Leather Bar Full Cheek Gag Bit Standard - Beris Leather Bit - 10226L - 1
Beris
194,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Leather Bar Full Cheek Standard - Beris Leather Bit - 10221L - 1
Beris
137,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Leather Bar Gag Bit Standard - Beris Leather Bit - 10224L - 1
Beris
137,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Leather Bar Kimblewick Bit Standard - Beris Leather Bit - 10225L - 1
Beris
137,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Leather Bar Loose Ring Ø6cm Standard - Beris Leather Bit - 10219-60L - 1
Beris
93,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Leather Bar Loose Ring Ø7,5cm Standard - Beris Leather Bit - 10219-75L - 1
Beris
93,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Leather Bar Pelham Long Standard - Beris Leather Bit - 10227-LL - 1
Beris
194,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Leather Bar Pelham Short Standard - Beris Leather Bit - 10227-SL - 1
Beris
194,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Leather Bar Tandem Standard - Beris Leather Bit - 10228L - 1
Beris
236,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Leather Bar Tandem US Standard - Beris Leather Bit - 10229L - 1
Beris
245,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja