Beris Loose Ring
Loose Ring - vapaasti pyörivä kuolainrengas
 
Loose Ring -vapaasti pyörivä kuolainrengas vapauttaa välittömästi ratsastajan pidätteen jälkeen kuolaimen suuosan neutraaliin asentoon, joten se vapauttaa myös välittömästi hevosen suuhun kohdistuneen paineen ja puristuksen. Vapaasti pyörivä kuolainrengas on hevoselle pehmein ja miellyttävin kuolaimen sivuosa, jota kannattaa aina ensisijaisesti kokeilla ja käyttää.

Suuosista on saatavana kahta eri muoviosan kovuutta: soft ja hard. Beris kuolainten suuosat on valmistettu hyvin korkealaatuisesta elintarvikemuovista, joten ne on erittäin turvallisia käyttää. Sileä ja liukaspintainen muovikuolain sopii erinomaisesti herkille ja hyvin erityyppisille hevosille. Useimmat hevoset pitävät erityisen paljon Beriksen muovisesta suuosasta, joten sillä on myös syljen eritystä stimuloiva vaikutus. Sylki toimii ns. voiteluaineena, jolloin ratsastaja pystyy kommunikoimaan hevosen kanssa pehmeämmällä ja hienovaraisemmalla ohjastuntumalla.


SOFT on pehmeä ja hieman taipuisa, joten on erinomainen vaihtoehto herkille hevosille sekä nuorille hevosille. Muovin sisällä kulkeva teräsydin tekee kuolaimesta kestävän ja turvallisen käyttää.

HARD on kova, joten ei taivu juuri lainkaan. Kova suuosa tekee kuolaimen vaikutuksesta hieman "terävämmän" ja vahvemman kuin pehmeämpi suuosa.Kuolainrenkaan koko - pienempi on suurempaa tehokkaampi

Kuolainrenkaan koko vaikuttaa kuolaimen tehoon. Pienempi, halkaisijaltaan 6cm kuolainrengas tekee kuolaimen vaikutuksesta hieman "terävämmän" ja vahvemman kuin suurempi, "normaali" 7,5cm halkaisijaltaan oleva kuolainrengas. Pienin kuolainrengas 4,5cm halkaisijaltaan on saatavana vain pienemmille kuolaimille 100-110mm.Sponsoriratsastajamme Jonin Koivusalon kommentit Beris-kuolaimista
"Lähes jokaisella päivittäin ratsastamallani hevosella on suussaan Beriksen kuolain. Käytän omalla 4-vuotiaallani Beriksen perusmallia, missä on pehmeä ja paksu suuosa kielentilalla, isot kuolainrenkaat ja kumitutit. Kuolain vakautti huomattavasti nuorta ja rauhattomasti päätään viskovaa hevosta. Zorlandolla käytän Beriksen Pelham ja Kombi -mallia. Pienen varren ansiosta se on hieman vahvempi kuin perusmalli, mutta suuhun ja kieleen kohdistuva paine on silti yhtä pieni. Renessinillä on suussaan perusmallia hieman jäykempi kuolain pienemmillä renkailla. Normaalituntumalla ratsastettaessa se vastaa perusmallia mutta isommat pidätteet menevät sillä paremmin läpi. Kaikki nämä hevoset ovat olleet Beris-kuolaimen johdosta rennompia kaulastaan ja niskastaan. Olen ollut erittäin tyytyväinen tuotteisiin. " - Joni Koivusalo, esteratsastaja

 
Sponsoriratsastajamme Jenni Rintalan kommentit Beris ja Bombers -kuolaimista
"Nickellä on käytössä kankisuitsissa bombersin bridong ja Beriksen suora ohut kankikuolain. Tuo kombinaatio toimii todella hyvin! Beriksen kankikuolaimella suu toimii entistä paremmin ja Nicke tuntuu pehmeämmältä käteen. Kuolain on pehmeämpi kuin perinteinen kankikuolain jonka ansiosta myös hevonen on tyytyväisempi. Ohjastuntuma on miellyttävämpi ja pidätteet menevät paremmin sen vuoksi läpi. Sekä minä että hevoseni on oikein tyytyväinen tuotteeseen! Kiitos Kotieläintarvikkeelle uudesta toimivasta kuolaimesta."
- Jenni Rintala, kouluratsastaja

OUT OF PASSION FOR THE HORSE -  TRUE CRAFTSMANSHIP
 
Beris -kuolaimet valmistetaan käsityönä Saksassa hyvin korkeiden laatustandardien mukaisesti. Beris kuolainten takana on erittäin pitkän kokemuksen omaava ja intohimoisesti hevosten parissa työskentelevä saksalainen Bernd Ristau, joka valmistuttaa Beris -kuolaimet erittäin tarkoin valikoiduista ja parhaista sekä nykyaikaisista materiaaleista, kuten elintarvikekäyttöön soveltuvasta muovista ja ruostumattomasta teräksesta sekä kuparista. Kaikki kuolainten metalliosat muotoillaan, kootaan ja kiillotetaan perinteisin tavoin käsintyönä metallipajassa. Kuolaimet on testattu pitkäjänteisesti tunnettujen ammattiratsastajien kanssa, joten ne ovat erittäin turvallisia käyttää. Tietotaidon karttuessa kuolaimia kehitetään ja testataan jatkuvasti lisää. Kehitystyötä tehdään hevosten hyvinvoinnin sekä ratsukon yhteistyön ja kommunikoinnin parantamiseksi!

 
Tuotteet 1 - 13  (Yhteensä 13)
Beris Butterfly Loose Ring Ø6cm "Perhoskuolain" - Beris Loose Ring - 10254-60 - 1
Beris
52,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Butterfly Loose Ring Ø7,5cm "Perhoskuolain" - Beris Loose Ring - 10254-75 - 1
Beris
52,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Comfort Loose Ring Ø6cm Suorakuolain - Beris Loose Ring - 10279-60 - 1
Beris
52,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Comfort Loose Ring Ø7,5cm Suorakuolain - Beris Loose Ring - 10279-75 - 2
Beris
52,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Comfort Thin Loose Ring Ø 4,5cm Ohut Suora - Beris Loose Ring - 10279-45T - 1
Beris
52,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Comfort Thin Loose Ring Ø 6cm Ohut Suora - Beris Loose Ring - 10279-60T - 1
Beris
52,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Comfort Thin Loose Ring Ø 7,5cm Ohut Suora - Beris Loose Ring - 10279-75T - 1
Beris
52,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Leather Bar Loose Ring Ø6cm Standard - Beris Leather Bit - 10219-60L - 1
Beris
93,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Leather Bar Loose Ring Ø7,5cm Standard - Beris Leather Bit - 10219-75L - 1
Beris
93,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Prime Loose Ring Ø6cm Supersoft - Beris Prime UUTUUS! - 10304-60 - 2
Beris
85,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Prime Loose Ring Ø7,5cm Supersoft - Beris Prime UUTUUS! - 10304-75 - 1
Beris
85,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Tongue Port Loose Ring Ø6cm Kielentila - Beris Loose Ring - 10234-60 - 1
Beris
52,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Tongue Port Loose Ring Ø7,5cm Kielentila - Beris Loose Ring - 10234-75 - 1
Beris
52,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja