Beris PelhamBeris Pelham -kuolaimet lyhyellä tai pitkällä vipuvarrella
 
Beriksen erinomaisesti muotoillut pelhamkuolaimet, joissa yhdistyy hyvin korkealaatu ja erittäin miellyttävä suutuntuma hevoselle. Kuolaimen vipuvarsi muuttaa ohjastuntuman mukaan suuosan kulmaa tehden painetta hevosen kitalakeen sekä kieleen. Pelham -kuolaimen vaikutus perustuu leukaan, kitalakeen, kieleen ja niskaan kohdistuvaan vipuvaikutukseen sekä paineeseen. Pitkässä varressa on enemmän vipuvaikutusta kuin lyhyessä Baby-Pelhamissa. Kuolaimen varren ylärenkaista Pelham kiinnitetään poskihihnoihin ja keski- ja alarenkaista Deltaohjien avulla ohjiin. Pelham kuolaimen ylävarteen voidaan kiinnittää leukahihna, joka vaikuttaa kuolaimen vipuvaikutuksen voimakkuuteen sekä tekee painetta alaleukaan. Leukahihnan pituutta muuttamalla voidaan säätää myös kuolaimeen kohdistuvaa vipuvaikutusta. Beriksen Pelham sopii suuosan muotoillun ja eri kovuuksien mukaan myös herkille hevosille. Suuosan materiaali edistää ja stimuloi syljen eritystä, joka auttaa hevosta rentoutumaan toimien "voiteluaineena", jolloin hevonen hyväksyy kuolaimen ja ohjasavut paremmin. Pelham -kuolainta käytetään hevosen hallittavuuden parantamiseen mm. vahvoilla ja vaikeasti hallittavilla sekä helposti kuumentuvilla hevosilla, jotka tarvitsevat nopean hallittavuuden (jarruja) äkillisissä, kriittisissä ja nopeissa tilanteissa.

Beriksen Pelhamkuolaimesta on saatavana kahta eri varren pituutta: Short (5cm) ja Long (7cm).


Suuosista on saatavana kolmea eri muoviosan kovuutta: soft, medium ja hard. Beris kuolainten suuosat on valmistettu hyvin korkealaatuisesta elintarvikemuovista, joten ne on erittäin turvallisia käyttää. Sileä ja liukaspintainen muovikuolain sopii erinomaisesti herkille ja hyvin erityyppisille hevosille. Useimmat hevoset pitävät erityisen paljon Beriksen muovisesta suuosasta, joten sillä on myös syljen eritystä stimuloiva vaikutus. Sylki toimii ns. voiteluaineena, jolloin ratsastaja pystyy kommunikoimaan hevosen kanssa pehmeämmällä ja hienovaraisemmalla ohjastuntumalla.SOFT on pehmeä ja hieman taipuisa, joten on erinomainen vaihtoehto herkille hevosille sekä nuorille hevosille. Muovin sisällä kulkeva teräsydin tekee kuolaimesta kestävän ja turvallisen käyttää.

MEDIUM on keskikova, jota on saatavana vain oliivikuolaimiin.

HARD on kova, joten ei taivu juuri lainkaan. Kova suuosa tekee kuolaimen vaikutuksesta hieman "terävämmän" ja vahvemman kuin pehmeämpi suuosa.Sponsoriratsastajamme Jonin Koivusalon kommentit Beris-kuolaimista
"Lähes jokaisella päivittäin ratsastamallani hevosella on suussaan Beriksen kuolain. Käytän omalla 4-vuotiaallani Beriksen perusmallia, missä on pehmeä ja paksu suuosa kielentilalla, isot kuolainrenkaat ja kumitutit. Kuolain vakautti huomattavasti nuorta ja rauhattomasti päätään viskovaa hevosta. Zorlandolla käytän Beriksen Pelham ja Kombi -mallia. Pienen varren ansiosta se on hieman vahvempi kuin perusmalli, mutta suuhun ja kieleen kohdistuva paine on silti yhtä pieni. Renessinillä on suussaan perusmallia hieman jäykempi kuolain pienemmillä renkailla. Normaalituntumalla ratsastettaessa se vastaa perusmallia mutta isommat pidätteet menevät sillä paremmin läpi. Kaikki nämä hevoset ovat olleet Beris-kuolaimen johdosta rennompia kaulastaan ja niskastaan. Olen ollut erittäin tyytyväinen tuotteisiin. " - Joni Koivusalo, esteratsastaja
 
Sponsoriratsastajamme Jenni Rintalan kommentit Beris ja Bombers -kuolaimista
"Nickellä on käytössä kankisuitsissa bombersin bridong ja Beriksen suora ohut kankikuolain. Tuo kombinaatio toimii todella hyvin! Beriksen kankikuolaimella suu toimii entistä paremmin ja Nicke tuntuu pehmeämmältä käteen. Kuolain on pehmeämpi kuin perinteinen kankikuolain jonka ansiosta myös hevonen on tyytyväisempi. Ohjastuntuma on miellyttävämpi ja pidätteet menevät paremmin sen vuoksi läpi. Sekä minä että hevoseni on oikein tyytyväinen tuotteeseen! Kiitos Kotieläintarvikkeelle uudesta toimivasta kuolaimesta."
- Jenni Rintala, kouluratsastaja

OUT OF PASSION FOR THE HORSE -  TRUE CRAFTSMANSHIP
Beris -kuolaimet valmistetaan käsityönä Saksassa hyvin korkeiden laatustandardien mukaisesti. Beris kuolainten takana on erittäin pitkän kokemuksen omaava ja intohimoisesti hevosten parissa työskentelevä saksalainen Bernd Ristau, joka valmistuttaa Beris -kuolaimet erittäin tarkoin valikoiduista ja parhaista sekä nykyaikaisista materiaaleista, kuten elintarvikekäyttöön soveltuvasta muovista ja ruostumattomasta teräksesta sekä kuparista. Kaikki kuolainten metalliosat muotoillaan, kootaan ja kiillotetaan perinteisin tavoin käsintyönä metallipajassa. Kuolaimet on testattu pitkäjänteisesti tunnettujen ammattiratsastajien kanssa, joten ne ovat erittäin turvallisia käyttää. Tietotaidon karttuessa kuolaimia kehitetään ja testataan jatkuvasti lisää. Kehitystyötä tehdään hevosten hyvinvoinnin sekä ratsukon yhteistyön ja kommunikoinnin parantamiseksi! 
Tuotteet 1 - 16  (Yhteensä 16)
Beris Leather Bar Pelham Long Standard - Beris Leather Bit - 10227-LL - 1
Beris
194,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Leather Bar Pelham Short Standard - Beris Leather Bit - 10227-SL - 1
Beris
194,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Pelham Bit Butterfly "Perhoskuolain" Long - Beris Pelham - 10262-L - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Pelham Bit Butterfly "Perhoskuolain" Short - Beris Pelham - 10262-S - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Pelham Bit Comfort Bar Suora Long - Beris Pelham - 10289-L - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Pelham Bit Comfort Bar Suora Short - Beris Pelham - 10289-S - 2
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Pelham Bit Comfort Thin Ohut Suora Long - Beris Pelham - 10289T-L - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Pelham Bit Comfort Thin Ohut Suora Short - Beris Pelham - 10289T-SL - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Pelham Bit Eggbutt Jointed Oliivinivel Long - Beris Pelham - 10249G-L - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Pelham Bit Eggbutt Jointed Oliivinivel Short - Beris Pelham - 10249G-S - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Pelham Bit Eggbutt Suora Oliivikuolain Long - Beris Pelham - 10249-L - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Pelham Bit Eggbutt Suora Oliivikuolain Short - Beris Pelham - 10249-S - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Pelham Bit Tongue Port Kielentila Long - Beris Pelham - 10250-L - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Pelham Bit Tongue Port Kielentila Short - Beris Pelham - 10250-S - 2
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Prime Pelham Long Supersoft - Beris Prime UUTUUS! - 10313-L - 1
Beris
183,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Prime Pelham Short Supersoft - Beris Prime UUTUUS! - 10313-S - 1
Beris
183,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja