Beris SwalesBeris Swales -kuolaimet lyhyellä tai pitkällä vipuvarrella
 
Beriksen erinomaisesti muotoillut Swales -kuolaimet, joissa yhdistyy hyvin korkealaatu ja erittäin miellyttävä suutuntuma hevoselle. Swales kuolain on aikalailla samantyyppinen kuin Pelham -kuolain, mutta sitä käytetään kaksilla ohjilla ja leukaketjulla tai -hihnalla. Kuolaimen vipuvarsi muuttaa ohjastuntuman mukaan suuosan kulmaa tehden painetta hevosen kitalakeen sekä kieleen. Swales -kuolaimen vaikutus perustuu leukaan, kitalakeen ja kieleen kohdistuvaan vipuvaikutukseen sekä paineeseen. Pitkässä varressa on enemmän vipuvaikutusta kuin lyhyessä. Kuolaimen varren vapaasti pyörivistä ylärenkaista Swales kiinnitetään poskihihnoihin ja ohjiin sekä vipuvarren alarenkaista toisiin ohjiin, voidaan käyttää myös Deltaohjien avulla. Leukahihna tai -ketju vaikuttaa kuolaimen vipuvaikutuksen voimakkuuteen sekä tekee painetta alaleukaan. Leukahihnan pituutta muuttamalla voidaan säätää myös kuolaimeen kohdistuvaa vipuvaikutusta. Suuosan materiaali edistää ja stimuloi syljen eritystä, joka auttaa hevosta rentoutumaan toimien "voiteluaineena", jolloin hevonen hyväksyy kuolaimen ja ohjasavut paremmin. Swales -kuolainta käytetään hevosen hallittavuuden parantamiseen mm. erittäin vahvoilla ja vaikeasti hallittavilla sekä vahvasti alaspäin päätään ja kättä vasten painavalle hevoselle sekä hevoselle, joka tarvitsee nopeaa hallittavuutta äkillisissä, kriittisissä ja nopeissa tilanteissa. Kuolain auttaa ratsastajaa saamaan alas ja eteen painavan hevosen takaisin hallintaan ja takaisin ylös ohjastuntumalle. Pyörivän ylärenkaan vuoksi valitse 1cm leveämpi kuolain.

Beriksen Swales -kuolaimesta on saatavana kahta eri varren pituutta: Short (5cm) ja Long (7cm).


Suuosista on saatavana kaksi eri muoviosan kovuutta: soft ja hard. Beris kuolainten suuosat on valmistettu hyvin korkealaatuisesta elintarvikemuovista, joten ne on erittäin turvallisia käyttää. Sileä ja liukaspintainen muovikuolain sopii erinomaisesti herkille ja hyvin erityyppisille hevosille. Useimmat hevoset pitävät erityisen paljon Beriksen muovisesta suuosasta, joten sillä on myös syljen eritystä stimuloiva vaikutus. Sylki toimii ns. voiteluaineena, jolloin ratsastaja pystyy kommunikoimaan hevosen kanssa pehmeämmällä ja hienovaraisemmalla ohjastuntumalla.


SOFT on pehmeä ja hieman taipuisa, joten on erinomainen vaihtoehto herkille hevosille sekä nuorille hevosille. Muovin sisällä kulkeva teräsydin tekee kuolaimesta kestävän ja turvallisen käyttää.

HARD on kova, joten ei taivu juuri lainkaan. Kova suuosa tekee kuolaimen vaikutuksesta hieman "terävämmän" ja vahvemman kuin pehmeämpi suuosa.


Sponsoriratsastajamme Jonin Koivusalon kommentit Beris-kuolaimista
"Lähes jokaisella päivittäin ratsastamallani hevosella on suussaan Beriksen kuolain. Käytän omalla 4-vuotiaallani Beriksen perusmallia, missä on pehmeä ja paksu suuosa kielentilalla, isot kuolainrenkaat ja kumitutit. Kuolain vakautti huomattavasti nuorta ja rauhattomasti päätään viskovaa hevosta. Zorlandolla käytän Beriksen Pelham ja Kombi -mallia. Pienen varren ansiosta se on hieman vahvempi kuin perusmalli, mutta suuhun ja kieleen kohdistuva paine on silti yhtä pieni. Renessinillä on suussaan perusmallia hieman jäykempi kuolain pienemmillä renkailla. Normaalituntumalla ratsastettaessa se vastaa perusmallia mutta isommat pidätteet menevät sillä paremmin läpi. Kaikki nämä hevoset ovat olleet Beris-kuolaimen johdosta rennompia kaulastaan ja niskastaan. Olen ollut erittäin tyytyväinen tuotteisiin. " - Joni Koivusalo, esteratsastaja

 
Sponsoriratsastajamme Jenni Rintalan kommentit Beris ja Bombers -kuolaimista
"Nickellä on käytössä kankisuitsissa bombersin bridong ja Beriksen suora ohut kankikuolain. Tuo kombinaatio toimii todella hyvin! Beriksen kankikuolaimella suu toimii entistä paremmin ja Nicke tuntuu pehmeämmältä käteen. Kuolain on pehmeämpi kuin perinteinen kankikuolain jonka ansiosta myös hevonen on tyytyväisempi. Ohjastuntuma on miellyttävämpi ja pidätteet menevät paremmin sen vuoksi läpi. Sekä minä että hevoseni on oikein tyytyväinen tuotteeseen! Kiitos Kotieläintarvikkeelle uudesta toimivasta kuolaimesta."
- Jenni Rintala, kouluratsastaja

OUT OF PASSION FOR THE HORSE -  TRUE CRAFTSMANSHIP
 
Beris -kuolaimet valmistetaan käsityönä Saksassa hyvin korkeiden laatustandardien mukaisesti. Beris kuolainten takana on erittäin pitkän kokemuksen omaava ja intohimoisesti hevosten parissa työskentelevä saksalainen Bernd Ristau, joka valmistuttaa Beris -kuolaimet erittäin tarkoin valikoiduista ja parhaista sekä nykyaikaisista materiaaleista, kuten elintarvikekäyttöön soveltuvasta muovista ja ruostumattomasta teräksesta sekä kuparista. Kaikki kuolainten metalliosat muotoillaan, kootaan ja kiillotetaan perinteisin tavoin käsintyönä metallipajassa. Kuolaimet on testattu pitkäjänteisesti tunnettujen ammattiratsastajien kanssa, joten ne ovat erittäin turvallisia käyttää. Tietotaidon karttuessa kuolaimia kehitetään ja testataan jatkuvasti lisää. Kehitystyötä tehdään hevosten hyvinvoinnin sekä ratsukon yhteistyön ja kommunikoinnin parantamiseksi!
Tuotteet 1 - 8  (Yhteensä 8)
Beris Swales Bit Butterfly "Perhoskuolain" Long - Beris Swales - 10263-L - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Swales Bit Butterfly "Perhoskuolain" Short - Beris Swales - 10263-S - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Swales Bit Comfort Bar Suora Long - Beris Swales - 10290-L - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Swales Bit Comfort Bar Suora Short - Beris Swales - 10290-S - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Swales Bit Thin Comfort Ohut Suora Long - Beris Swales - 10290T-L - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Swales Bit Thin Comfort Ohut Suora Short - Beris Swales - 10290T-S - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Swales Bit Tongue Port Kielentila Long - Beris Swales - 10251-L - 2
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Swales Bit Tongue Port Kielentila Short - Beris Swales - 10251-S - 1
Beris
155,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja