Beris TangoUUTUUS!

Beris Tango - yhdistelmäkuolain

 
Beris ylpeänä esittelee uutta innovatiivista Tango -kuolainta! Beris Tango on yhdistelmä Hackamoresta ja Kombi -kuolaimesta, jonka tarkoituksena on jakaa kuolaimen aiheuttaman paineen erityisen tasaisesti hevosen suuhun sekä pään alueelle. Kuolaimen yläohjan aiheuttama vipuvaikutuksen paine kohdistuu tasaisesti hevosen turvan päälle ja niskaan. Hackamore -osa on päällystetty mustalla ja joustavalla muovipinnoitteella. Gagityyppinen Kombi -kuolainrengas muuttaa ohjastuntuman mukaan suuosan kulmaa tehden painetta hevosen kitalakeen, kieleen selä alaleukaan. Kombi -kuolainrenkaassa on kummankin kuolainrenkaan ylä- ja alapuolella pienemmät reiät, joiden läpi kulkee nailonista valmistettu jaw-remmi, joka kiertää alaleuan alta. Jaw -remmin tarkoitus on toimia toisien ohjien välityksellä paineen aiheuttajana alaleukaan tasaisena tuntumana tai vain tarpeen mukaan on/off-tyylisesti. Tango -kuolainta käytetään kaksin ohjin, toinen ohja on kiinni isoimmassa kuolainrenkaassa ja toinen jaw (leuka) -remmissä. Tango -yhdistelmäkuolain soveltuu erityisesti "liian kuumille" hevosille, jotka eivät siedä yksistään kuolaimen painetta suuhun vaan tarvitsevat tasaisemman paineen koko pään alueelle.


Suuosista on saatavana kahta eri muoviosan kovuutta: soft ja hard. Beris kuolainten suuosat on valmistettu hyvin korkealaatuisesta elintarvikemuovista, joten ne on erittäin turvallisia käyttää. Sileä ja liukaspintainen muovikuolain sopii erinomaisesti herkille ja hyvin erityyppisille hevosille. Useimmat hevoset pitävät erityisen paljon Beriksen muovisesta suuosasta, joten sillä on myös syljen eritystä stimuloiva vaikutus. Sylki toimii ns. voiteluaineena, jolloin ratsastaja pystyy kommunikoimaan hevosen kanssa pehmeämmällä ja hienovaraisemmalla ohjastuntumalla.SOFT on pehmeä ja hieman taipuisa, joten on erinomainen vaihtoehto herkille hevosille sekä nuorille hevosille. Muovin sisällä kulkeva teräsydin tekee kuolaimesta kestävän ja turvallisen käyttää.

HARD on kova, joten ei taivu juuri lainkaan. Kova suuosa tekee kuolaimen vaikutuksesta hieman "terävämmän" ja vahvemman kuin pehmeämpi suuosa.Sponsoriratsastajamme Jonin Koivusalon kommentit Beris-kuolaimista
"Lähes jokaisella päivittäin ratsastamallani hevosella on suussaan Beriksen kuolain. Käytän omalla 4-vuotiaallani Beriksen perusmallia, missä on pehmeä ja paksu suuosa kielentilalla, isot kuolainrenkaat ja kumitutit. Kuolain vakautti huomattavasti nuorta ja rauhattomasti päätään viskovaa hevosta. Zorlandolla käytän Beriksen Pelham ja Kombi -mallia. Pienen varren ansiosta se on hieman vahvempi kuin perusmalli, mutta suuhun ja kieleen kohdistuva paine on silti yhtä pieni. Renessinillä on suussaan perusmallia hieman jäykempi kuolain pienemmillä renkailla. Normaalituntumalla ratsastettaessa se vastaa perusmallia mutta isommat pidätteet menevät sillä paremmin läpi. Kaikki nämä hevoset ovat olleet Beris-kuolaimen johdosta rennompia kaulastaan ja niskastaan. Olen ollut erittäin tyytyväinen tuotteisiin. " - Joni Koivusalo, esteratsastaja

 
Sponsoriratsastajamme Jenni Rintalan kommentit Beris ja Bombers -kuolaimista
"Nickellä on käytössä kankisuitsissa bombersin bridong ja Beriksen suora ohut kankikuolain. Tuo kombinaatio toimii todella hyvin! Beriksen kankikuolaimella suu toimii entistä paremmin ja Nicke tuntuu pehmeämmältä käteen. Kuolain on pehmeämpi kuin perinteinen kankikuolain jonka ansiosta myös hevonen on tyytyväisempi. Ohjastuntuma on miellyttävämpi ja pidätteet menevät paremmin sen vuoksi läpi. Sekä minä että hevoseni on oikein tyytyväinen tuotteeseen! Kiitos Kotieläintarvikkeelle uudesta toimivasta kuolaimesta."
- Jenni Rintala, kouluratsastaja

OUT OF PASSION FOR THE HORSE -  TRUE CRAFTSMANSHIP
 
Beris -kuolaimet valmistetaan käsityönä Saksassa hyvin korkeiden laatustandardien mukaisesti. Beris kuolainten takana on erittäin pitkän kokemuksen omaava ja intohimoisesti hevosten parissa työskentelevä saksalainen Bernd Ristau, joka valmistuttaa Beris -kuolaimet erittäin tarkoin valikoiduista ja parhaista sekä nykyaikaisista materiaaleista, kuten elintarvikekäyttöön soveltuvasta muovista ja ruostumattomasta teräksesta sekä kuparista. Kaikki kuolainten metalliosat muotoillaan, kootaan ja kiillotetaan perinteisin tavoin käsintyönä metallipajassa. Kuolaimet on testattu pitkäjänteisesti tunnettujen ammattiratsastajien kanssa, joten ne ovat erittäin turvallisia käyttää. Tietotaidon karttuessa kuolaimia kehitetään ja testataan jatkuvasti lisää. Kehitystyötä tehdään hevosten hyvinvoinnin sekä ratsukon yhteistyön ja kommunikoinnin parantamiseksi!

 
Tuotteet 1 - 5  (Yhteensä 5)
Beris Prime Tango Supersoft - Beris Prime UUTUUS! - 10316 - 1
Beris
216,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Tango with Butterfly "Perhoskuolain" - Beris Tango - 10297L - 1
Beris
197,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Tango with Comfort Bar Suorakuolain - Beris Tango - 10296L - 1
Beris
197,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Tango with Thin Comfort Bar Suorakuolain - Beris Tango - 10296TL - 1
Beris
197,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Beris Tango with Tongue Port Kielentilallinen - Beris Tango - 10295L - 1
Beris
197,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja