Bombers Kimblewick


Kimblewick - kiinteä vipuvaikutteinen kuolainrengas
 
Kimblewick on vaikutuksiltaan vahva kuolain, jossa on kiinteä ja pitkä ylävarsi sekä 3 -renkainen alavarsi. Ylimmistä renkaista kuolain kiinnitetään suitsien poskihihnoihin. Kimblewick- kuolaimen vipuvaikutuksen voimakkuus riippuu siitä, mihin renkaaseen ohjat ovat kiinnitettyinä. Ohjien kiinnityskohtia on kolme. Isoimmassa renkaassa kuolaimen vipuvaikutus on pehmein, keskimmäisessä keskikova ja alimmassa voimakkain. Isoimmassa D-renkaan muotoisessa kuolainrenkaassa ohja liukuu ratsastajan käden asennon mukaisesti. Ratsastajan nostaessa käsiään ylemmäksi ohja liukuu renkaassa ylemmäksi muuttaen hevosen suussa olevan suuosan kulmaa noin 45 astetta. Suuosan kulman muutos aiheuttaa painetta hevosen suuhun, jolla on hevosen päätä alemmaksi kohti rintakehää ohjaava vaikutus. Kuolaimen ylävarteen kiinnitettävä leukahihna tai -ketju tekee painetta hevosen alaleukaan vipuvaikutuksen voimakkuuden mukaan. Leukahihna säädetään niin, että kuolaimen vipukulma on noin 45 asteen kulmassa (älä kiristä leukahihnaa liian tiukalle). 

Kiinteä kuolainrengas vapauttaa suuosan ohjastuntumalta hitaammin kuin vapaammin pyörivä kuolainrengas, joten kiinteä kuolainrengas tekee kuolaimeen myös vipuvaikutusta. Kuolaimen ylävarren vipuvaikutus aiheuttaa painetta hevosen niskaan, joka auttaa hyvin eteenpäin liikkuvaa hevosta johdonmukaisesti "pyöristymään oikeaan muotoonsa" antaen samalla myös hyvän ulkotuen. Kuolainrenkaan suupielen muotoilu estää kuolainta nipistämästä hevosen suupieliä sekä antaa "vakaamman" tuntuman hevosen suuhun. Kuolainrenkaan muotoilulla on myös sivuttaissuuntaista ohjaavaa vaikutusta. Kimblewick -kuolainta käytetään hevosen hallittavuuden parantamiseen mm. hyvin vahvoilla ja vaikeasti hallittavilla sekä helposti kuumentuvilla ja hermostuvilla hevosilla.
 
Vipuvarrellisissa kuolaimissa on tärkeämpää kiinnittää huomiota ylävarren pituuteen, koska ylävarren pituus vaikuttaa enemmän kuolaimen vipuvaikutuksen voimakkuuteen kuin alavarren pituus. Bombersilta on saatavana myös ylävarrestaan lyhyempi ja siten myös vipuvaikutuksiltaan paljon pehmeämpi ja suositeltavampi (less is best) uutuusmalli Kimblewick Light, jonka saatavuutta voi tiedustella asiakaspalvelustamme.Vinkki
Hevonen tasapainottaa itseään päällään toisin kuin esimerkiksi hännällään tasapainottavat koira- ja kissaeläimet. Siksi on erityisen tärkeää, että hevonen on tyytyväinen kuolaimeensa, koska heiluttamalla ja ravistelemalla päätään se menettää tasapainonsa, joka voi olla suuri riskitekijä esimerkiksi este- ja kenttäradoilla. Hevosesta näkee hyvin selkeät merkit, kun se on tyytyväinen kuolaimeensa - Keep your horse happy!  Lue lisää TÄSTÄ!


 
BOMBERS SWEET IRON "makea rauta"

BOMBERS kuolaimet on valmistettu Bombersin kehittämästä "Sweet Iron" -metalliseoksesta, jossa on ainutlaatuisia ja optimaalisesti sijoitettuja  korkealla lämmöllä kuumennettuja sinisen värisiä alueita, jotka maistuvat hevosen suussa makealle raudalle. Bombersin metalliseos poikkeaa esimerkiksi ruostumattomasta teräksestä ollen hevoselle "pehmeämpi" ja tasalämpöisempi materiaali kuin esimerkiksi kylmä ja "kova" ruostumaton teräs. Makea raudanmaku stimuloi hevosen syljen eritystä, joka toimii ns. voiteluaineena, jolloin ratsastaja pystyy kommunikoimaan hevosen kanssa pehmeämmällä ja hienovaraisemmalla ohjastuntumalla. Käytössä Bombers –kuolaimen siniset osat muuttuvat ruosteen ruskeaksi, koska kuolaimen suuta voiteleva vaikutus perustuu kuolaimen makean makuiseen ruostumiseen "Sweet Iron". BOMBER BLUE ja FLEXIBLE MULLEN -kuolaimet poikkeavat muista Bombersin kuolaimista, koska ne eivät ole valmistettu Bombersin "Sweet Iron" -metalliseoksesta. Bomber Blue on valmistettu ainutlaatuisesta kevyestä ei-metallisesta materiaalista ja Flexible Mullen -kuolain on pinnoitettu joustavalla silikonituubilla. Kuolaimien sivuosat eli kuolainrenkaat ovat ruostumatonta terästä.

 


BOMBERS -KUOLAIMET

Meillä laaja valikoima laadukkaita ja vaikutuksiltaan erinomaisia Bombers -kuolaimia, jotka ovat valmistettu KÄSITYÖNÄ erittäin laadukkaista materiaaleista. Bombers -kuolaimia saa tilattua myös erikoiskokoja mittatilauksena. Verkkokaupassamme on myös kattava tietopaketti kuolaimista, joka perustuu täysin kuolainvalmistajan ohjeisiin ja siihen mihin kuolaimet ovat alunperin kehitetty ja mihin eri kuolaimien tehot ja vaikutukset perustuvat.BOMBERS BLUE BITS – BRING BALANCE

Bombers jakaa ennakkoluulottomasti tietotaitoaan ja kouluttaa hevosalan ihmisiä ympärimaailman. Heidän filosofiansa on, että hevoselle löydetään yksilöllisesti sopivat kuolaimet hevosen ehdoilla. Bombers- kuolaimia on hevosurheilun kaikilla osa-alueilla kuten mm. koulu-, este-, kenttäratsastus sekä polo- ja raviurheilussa.
 
Bombers on kehittänyt ja valmistanut laadukkaita hevostarvikkeita jo yli 30 vuoden ajan. Painopiste on ollut aina halu tarjota ja kehittää uusia innovatiivisia ratkaisuja haastaviin kuolainongelmiin. Bombers –kuolaimia onkin aina kehitetty ja testattu yhdessä maailman menestyneimpien ratsastajien kanssa. Tulokset ovat olleet todella hämmästyttäviä!

 

Tuotteet 1 - 18  (Yhteensä 18)
Bombers Kimblewick Barrel 20 Lukittuva 3-palakuolain - Bombers Kimblewick - 30271-B20 - 1
Bombers
130,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Bombers Kimblewick Bomber Blue B14/07 Kielentilallinen - Bombers Kimblewick - 30271-BB14 - 1
Bombers
139,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Bombers Kimblewick Bomber Blue B18/10 Kielentilallinen - Bombers Kimblewick - 30271-BB18 - 1
Bombers
156,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Bombers Kimblewick Buster Roller 3-palakuolain - Bombers Kimblewick - 30271-BR - 1
Bombers
121,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Bombers Kimblewick Colin Miles 3-palakuolain - Bombers Kimblewick - 30271-CM - 1
Bombers
114,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Bombers Kimblewick Control Plate 45° 3-palakuolain - Bombers Kimblewick - 30271-CP - 1
Bombers
114,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Bombers Kimblewick Elliptical 3-palakuolain - Bombers Kimblewick - 30271-E - 1
Bombers
114,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Bombers Kimblewick Elliptical Cable - Bombers Kimblewick - 30271-EC - 1
Bombers
142,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Bombers Kimblewick Elliptical Lock Up Lukittuva 3-palakuolain - Bombers Kimblewick - 30271-ELU - 1
Bombers
127,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Bombers Kimblewick Flexible Mullen - Bombers Kimblewick - 30271-FM - 1
Bombers
136,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Bombers Kimblewick Happy Tongue Kielentilallinen - Bombers Kimblewick - 30271-HT - 1
Bombers
116,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Bombers Kimblewick Mullen Kaareva Suorakuolain - Bombers Kimblewick - 30271-M - 1
Bombers
119,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Bombers Kimblewick Ported Barrel  Lock Up - Bombers Kimblewick - 30271-PB - 1
Bombers
139,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Bombers Kimblewick Snaffle Cable - Bombers Kimblewick - 30271-SC - 1
Bombers
139,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Bombers Kimblewick Snaffle Lock Up Lukittuva Nivelkuolain - Bombers Kimblewick - 30271-SLU - 1
Bombers
114,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Bombers Kimblewick Snaffle Nivelkuolain - Bombers Kimblewick - 30271-S - 1
Bombers
109,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Bombers Kimblewick Waterford 5-palakuolain - Bombers Kimblewick - 30271-W - 1
Bombers
130,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja
Bombers Kimblewick Waterford Cable - Bombers Kimblewick - 30271-WC - 1
Bombers
144,90 €
(sis. alv 24%)
Useita vaihtoehtoja