Bombers Kuolainten suuosat

BOMBERS SWEET IRON "makea rauta"

BOMBERS kuolaimet on valmistettu Bombersin kehittämästä "Sweet Iron" -metalliseoksesta, jossa on ainutlaatuisia ja optimaalisesti sijoitettuja  korkealla lämmöllä kuumennettuja sinisen värisiä alueita, jotka maistuvat hevosen suussa makealle raudalle. Bombersin metalliseos poikkeaa esimerkiksi ruostumattomasta teräksestä ollen hevoselle "pehmeämpi" ja tasalämpöisempi materiaali kuin esimerkiksi kylmä ja "kova" ruostumaton teräs. Makea raudanmaku stimuloi hevosen syljen eritystä, joka toimii ns. voiteluaineena, jolloin ratsastaja pystyy kommunikoimaan hevosen kanssa pehmeämmällä ja hienovaraisemmalla ohjastuntumalla. Käytössä Bombers –kuolaimen siniset osat muuttuvat ruosteen ruskeaksi, koska kuolaimen suuta voiteleva vaikutus perustuu kuolaimen makean makuiseen ruostumiseen "Sweet Iron". BOMBER BLUE ja FLEXIBLE MULLEN -kuolaimet poikkeavat muista Bombersin kuolaimista, koska ne eivät ole valmistettu Bombersin "Sweet Iron" -metalliseoksesta. Bomber Blue on valmistettu ainutlaatuisesta kevyestä ei-metallisesta materiaalista ja Flexible Mullen -kuolain on pinnoitettu joustavalla silikonituubilla. Kuolaimien sivuosat eli kuolainrenkaat ovat ruostumatonta terästä.

Pese kuolain aina huolellisesti jokaisen käytön jälkeen ja säilytä kuolain kuivassa paikassa, ettei kuolain pääse "itsekseen" ruostumaan. Jos kuolain pääsee jostain syystä pahasti ruostumaan, niin se voidaan putsata karkealla mm. "karhunkielellä" hinkaten sileäksi ja puhtaaksi, jonka jälkeen kuolain on taas käyttövalmis. Hevosen ei pitäisi päästä puremaan kuolaimeen, joten näin käydessä tarkista kuolaimen korkeus poskihihnojen pituutta säätämällä. Kuolaimessa saattaa olla "nikkelijäämiä", joten se ei sovellu nikkeliallergisille hevosille.BOMBERS -KUOLAIMIEN SUUOSIA JA NIIDEN VAIKUTUKSIAUUDET PATENTOIDUT BOMBERS KAAPELIKUOLAIMET - ELLIPTICAL CABLE, SNAFFLE CABLE JA WATERFORD CABLE

Bombers Cable on uusi, innovatiivinen ja patentoitu kaapelikuolain. Kaapelikuolain on nivelletty "spring-back" kaapelilla, joka palauttaa taipuneen kuolaimen nopeasti takaisin omaan muotoonsa, joten kuolain aiheuttaa vain hieman hammaslomaan kohdistuvaa puristusta eli ns. pähkinänsärkijä -efektiä. Kaapelikuolain on suuosaltaan erittäin miellyttävä ja pehmeä, koska siinä ei ole normaalin nivelkuolaimen tapaan pistemäistä painetta aiheuttavia nivelkohtia eli nivelrenkaita. Kaapelikuolaimilla on saatu hämmästyttävän hyviä tuloksia. ELLIPTICAL CABLE on uusi innovatiivinen ja patentoitu ellipsin eli kaarevaan muotoon muotoiltu kolmipalainen kaapelikuolain, joka ei aiheuta lainkaan hammaslomaan kohdistuvaa puristusta eli ns. pähkinänsärkijä -efektiä. Elliptical Cable kuolaimen vaikutus perustuu pääasiassa hammaslomaan ja kieleen kohdistuvaan tasaisesti jakaantuvaan paineeseen, jolla on hevosen päätä laskeva vaikutus. Sopii erityisen hyvin hevosille, joilla taipumusta nostaa päätään liian ylös. Bombers Elliptical Cable -suuosa on tavallista ja lukittuvaa 3-palakuolain yhtenäisempi, tasaisempi ja paljon pehmeämpi. SNAFFLE CABLE on uusi innovatiivinen ja patentoitu ellipsin eli kaarevaan muotoon muotoiltu kaksipalainen kaapelikuolain, joka aiheuttaa vain vähän hammaslomaan kohdistuvaa puristusta eli ns. pähkinänsärkijä -efektiä. Snaffle Cable nivelkuolaimen vaikutus perustuu pääasiassa hammasloman ja kieleen kohdistuvaan paineeseen sekä hammasloman puristukseen, jolla on hevosen päätä nostava vaikutus. Sopii erityisen hyvin hevosille, joilla taipumusta laskea päätään liian alas. Bombers Snaffle Cable -suuosa on tavallista nivelkuolainta yhtenäisempi, tasaisempi ja paljon pehmeämpi. WATERFORD CABLE on uusi innovatiivinen ja patentoitu viisipalainen kaapelikuolain, joka aiheuttaa vain vähän hammaslomaan kohdistuvaa puristusta eli ns. pähkinänsärkijä -efektiä. Waterford Cable kuolaimen nivelletyt palat ovat pyöreitä ja miellyttävän muotoisia. Waterford on vaikutuksiltaan pehmeä kuolain, joka rohkaisee hevosta tukeutumaan paremmin kuolaintuntumaan. Bombers Waterford Cable -suuosa on tavallista viisipalakuolainta yhtenäisempi, tasaisempi ja paljon pehmeämpi. Sopii erityisesti kieleltään herkille hevosille.
KIELENTILALLISET SUUOSAT - BOMBER BLUE, HAPPY TONGUE, HAPPY TONGUE STRAIGHT, FORWARD PORT

Suuosan kielentilamuotoilu vähentää kielelle (TONGUE) kohdistuvaa painetta, joten se sopii erityisesti kielestään herkille hevosille ja hevosille, jotka vastustavat kiellelle kohdistuvaa paineen tunnetta mm. ravistelemalla ja heiluttelemalla päätään ylös-alas tai työntämällä kieli kuolaimen päälle tai ulos suusta. Näillä kuolaimilla on saatu uskomattoman hyviä tuloksia. Kielentilallisen vaikutukset pääsevät näkyviin kunnolla vasta noin kuukauden käytön jälkeen, koska hevonen alkaa hiljalleen luottamaan paineettomaan ja kivuttomaan kuolaintuntumaan. Lopulta luottamuksen myötä kielestään herkkä hevonen alkaa työskentelemään ja hyväksymään kuolainkontaktin. Jos kielentilallinen suuosa tuntuu hyvältä ja toimivalta, niin sitä kannattaa ehdottomasti käyttää jatkossakin, että saavutettu luottamus hevoseen saadaan katkeamattomasti säilymään. Kuolaimen sivuosia vaihtamalla saadaan kuolaimeen tarvittavaa muutosta ja tehoa. BOMBER BLUE kuolaimen suuosa sopii erityisesti hevosille, joilla on vaikeuksia hyväksyä metallista suuosaa. Bomber Blue kuolain on valmistettu ainutlaatuisesta kevyestä ei-metallisesta materiaalista, joka edistää hyvin syljeneritystä ja tuntuu hevosen suuhun mukavan lämpöiseltä. Bomber Blue sopii erittäin monille ja hyvin erityyppisille hevosille. Kuolaimesta on saatu paljon uskomattoman hyviä tuloksia sekä paljon ammattiratsastajien kokemuksiin perustuvaa erinomaista palautetta. HAPPY TONGUE STRAIGHT metallista valmistettu kielentilallinen kuolain. HAPPY TONGUE ja FORWARD PORT on kahteen suuntaan ylös- ja eteenpäin kaareva  suuosa, joten se antaa maksimaalisen paineettoman tilan hevosen kielelle. Happy Tongue Straight ja Forward Port kuolaimen suuosia käytetään erityisesti kankikuolaimissa.
KIELENTILALLISET NIVELLETYT SUUOSAT - PORTED BARREL JA MCHARDY

Nivelletyn suuosan kielentilamuotoilu vähentää kielelle (TONGUE) kohdistuvaa painetta, joten se sopii erityisesti kielestään herkille hevosille ja hevosille, jotka vastustavat kiellelle kohdistuvaa paineen tunnetta. PORTED BARREL on kielentilallinen ja lukittuva kolmipalainen kuolaimen suuosa, jonka keskipalasta lähtevät sivuosat kääntyvät portaattomasti eri suuntiin. Ported Barrel aiheuttaa vain vähän painetta hevosen hammaslomaan (BARS) ja se on tavallista 3-palakuolainta yhtenäisempi ja tasaisempi. MCHARDY on kielentilallinen, 3-palainen ja nivelletty suuosa. Suuosan keskipalan vapaasti pyörivän Roller -messinkirenkaan tarkoituksena lisätä hieman kielelle kohdistuvaa painetta ja ylläpitää hevosen kiinnostusta sen suussa olevasta kuolaimesta. McHardy kuolaimella on hevosen päätä ylöspäin nostava ja leukaa rintaa kohden ohjaava vaikutus. McHardy on kielentilallisista kuolaimista vahvin, joten se sopii hyvin käytettäväksi yhdeksi muiden kielentilallisten kuolaimien kanssa ns. herätteleväksi tehostekuolaimeksi.


SUORAT SUUOSAT - MULLEN JA BOMBER BLUE MULLEN

Bombers Mullen on kaarevaan muotoon muotoiltu suora kuolaimen suuosa. Mullen ei aiheuta lainkaan hammasloman puristusta (PINCH) eli ns. pähkinänsärkijä -efektiä, mutta se aiheuttaa voimakasta painetta koko suun alueelle, erityisesti vahvaa painetta kielelle. Mullen kuolaimen kaareva muoto tekee siitä normaalia suoraa kuolainta paljon vahvemman, koska kuolaimen aiheuttama paine kohdistuu nimenomaan kielelle. Kieleen ja hammaslomaan kohdistuvalla paineella on hevosen päätä laskeva vaikutus. MULLEN kuolaimessa on kaareva suora metallista valmistettu suuosa. Mullen on vaikutuksiltaan vahva kuolain, joten se sopii ns. väliaikaiseksi tehostekuolaimeksi. BOMBER BLUE MULLEN kuolaimen kova, kaareva ja jäykkä suuosa sopii erityisesti hevosille, joilla on vaikeuksia hyväksyä metallista suuosaa. Bomber Blue Mullen kuolain on valmistettu ainutlaatuisesta kevyestä ei-metallisesta materiaalista, joka edistää hyvin syljeneritystä ja tuntuu hevosen suuhun mukavan lämpöiseltä.
 

  

NIVELLETYT SUUOSAT - COLIN MILES JA BUSTER ROLLER

Bombers kolmipalaiset nivelletyt suuosat, joiden vaikutukset perustuvat voimakkaimmin hevosen kieleen (TONGUE) kohdistuvaan paineeseen ja vähemmän hammaslomaan kohdistuvaan paineeseen (BARS) ja puristukseen (PINCH) eli ns. pähkinänsärkijä efektiin. Nämä suuosat sopivat erityisesti hevosille, jotka käyttävät helposti kieltään apunaan vastustaakseen kuolainta ja ottaakseen ratsastajalta hallinnan. Hevosen painaessa kuolainta vasten, kuolaimen suuosa aiheuttaa painetta hevosen kielelle, jolloin hevonen haluaa myödätä tullakseen takaisin tasapainoon ja palauttaen ratsastajalle kontrollin ja hallinnan. COLIN MILES on kolmipalainen kuolain, jonka ohuessa keskipalassa on vapaasti pyöriviä messinkirenkaita. Messinkirenkaiden tarkoituksena on ylläpitää hevosen kiinnostusta sen suussa olevasta kuolaimesta, jolloin se keskittyy paremmin ratsastajan ohjasapuihin ympäristön häiriötekijöistä huolimatta. Keskipala on ohut ja 55mm leveä, joten se aiheuttaa painetta erityisesti kielelle, mutta vähemmän painetta ja puristusta hammaslomaan. Kuolaimella on hevosen päätä laskeva vaikutus. Colin Miles on voimakkaampi 3-palakuolain kuin Bombers Elliptical ja Control Plate. BUSTER ROLLER on kolmipalainen kuolain, jonka ohuessa keskipalassa on vapaasti pyörivä messinkirengas. Messinkirenkaan tarkoituksena on ylläpitää hevosen kiinnostusta sen suussa olevasta kuolaimesta, jolloin se keskittyy paremmin ratsastajan ohjasapuihin. Buster Roller -kuolain  aiheuttaa painetta erityisesti hevosen kielelle sekä puristusta sen hammaslomaan eli ns. pähkinänsärkijä efektiä, jolla on hevosen päätä ylöspäin nostava ja leukaa rintaa kohden ohjaava vaikutus. Roller Buster sopii hyvin kuolainta vastaan alaspäin päätään painaville hevosille. Keskipala on ohut ja 40mm leveä, joten se aiheuttaa painetta koko suun alueelle ja erityisesti kielelle. Buster Roller on vaikutuksiltaan vahva 3-palainen kuolain.


 

3-PALAKUOLAIMET - BOMBERS ELLIPTICAL LOCK UP JA BOMBERS ELLIPTICAL

BOMBERS ELLIPTICAL LOCK UP on ellipsin eli kaarevaan muotoon lukittuva kolmipalainen nivelletty suuosa. Kuolaimen eteenpäin lukittuva suuosa estää kuolainta aiheuttamasta hevosen kitalakeen kohdistuvaa pistemäistä painetta sekä hammaslomiin kohdistuvaa nipistystä eli ns. pähkinänsärkijä efektiä. Lukittuva 3-palakuolain on eteenpäin kaarevaan muotoon muotoiltu suuosa, joten sillä on hevosta kuolaintuntumalle rohkaiseva ja palkitseva vaikutus. Kuolaimen muotoilu myötäilee hevosen suun muotoja ja jakaa suuosan aiheuttaman paineen koko suun alueelle tasaisesti. Suuosan vaikutus perustuu hammaslomaan ja kieleen kohdistuvaan paineeseen, joten se rohkaisee hevosta pidentämään kaulaansa ja tuomaan leukaansa taaksepäin. Tasaisesti suuhun jakautuva paine sekä suuosan pidempi keskipala tekee kaarevasta ja lukittuvasta kuolaimesta hevoselle paljon tavallista 3-palakuolainta pehmeämmän ja miellyttävämmän! Bombers Elliptical Lock Up on FEI-hyväksytty koulukuolain, joten se on sallittu koulukilpailuissa.


BOMBERS ELLIPTICAL on kaarevaan muotoon muotoiltu kolmipalainen nivelletty suuosa. Kuolaimen kaareva muoto jakaa tasaisesti kuolaimen aiheuttamaa painetta koko suun alueelle (BARS, PINCH, TONGUE). Kaarevasti muotoiltu 3-palakuolain aiheuttaa tavanomaista 3-palakuolainta vähemmän painetta kielelle sekä painetta ja nipistystä hammaslomaan, koska se on anatomisesti muotoiltu ja siinä on pidempi keskiosa. Pähkinänsärkijä -efektillä eli hammasloman nipistyksellä on hevosen päätä ylöspäin nostava ja "nenää" eteenpäin pidentävä vaikutus. Elliptical suuosa sopii hevosille, jotka helposti painavat kielellään kuolainta vastaan ja painaa päätään samalla alaspäin. Bombers Elliptical on FEI-hyväksytty koulukuolain, joten se on sallittu koulukilpailuissa.
 


 NIVELKUOLAIMET - BOMBERS ULTRA COMFY LOCK UP, SNAFFLE LOCK UP JA SNAFFLE

BOMBERS ULTRA COMFY LOCK UP on Bombersin uusi innovatiivinen kahteen suuntaan lukittuva ja kaarevasti muotoiltu nivelkuolain. Kuolaimen eteen- ja ylöspäin lukittuva nivel estää kuolainta aiheuttamasta hevosen kitalakeen kohdistuvaa pistemäistä painetta sekä hammaslomiin kohdistuvaa nipistystä eli ns. pähkinänsärkijä efektiä. Ultra Comfy -kuolain on voimakkaasti eteenpäin kaarevaan muotoon muotoiltu suuosa, joten sillä on hevosta kuolaintuntumalle erittäin rohkaiseva ja palkitseva vaikutus. Anatomisesti huippuunsa suunniteltu ja kehitetty kuolaimen muotoilu myötäilee hevosen suun muotoja lähes täydellisesti ja jakaa suuosan aiheuttaman paineen koko suun alueelle erittäin tasaisesti. Lisäksi kuolaimen suuosa kapenee keskiosastaan niin, että se antaa hevosen kielelle enemmän tilaa, joten tämä suuosa sopii myös kielestään erittäin herkille hevosille. Ultra Comfy -kuolaimella on saatu hämmästyttävän hyviä tuloksia! Bombers Ultra Comfy Lock Up on FEI-hyväksytty koulukuolain, joten se on sallittu koulukilpailuissa.

BOMBERS SNAFFLE LOCK UP on ellipsin eli kaarevaan muotoon lukittuva kaksipalainen nivelkuolain. Kuolaimen eteenpäin lukittuva nivel estää kuolainta aiheuttamasta hevosen kitalakeen kohdistuvaa pistemäistä painetta sekä hammaslomiin kohdistuvaa nipistystä eli ns. pähkinänsärkijä efektiä. Lukittuva nivelkuolain on eteenpäin kaarevaan muotoon muotoiltu suuosa, joten sillä on hevosta kuolaintuntumalle rohkaiseva ja palkitseva vaikutus. Kuolaimen muotoilu myötäilee hevosen suun muotoja ja jakaa suuosan aiheuttaman paineen koko suun alueelle tasaisesti. Suuosan vaikutus perustuu vain hammaslomaan ja kieleen kohdistuvaan paineeseen. Snaffle Lock Up -suuosa on tavallista nivelkuolain paljon pehmeämpi, joten se on erinomainen ja erittäin suosittu nivelkuolain! Bombers Snaffle Lock Up on FEI-hyväksytty koulukuolain, joten se on sallittu koulukilpailuissa.


BOMBERS SNAFFLE on tavanomainen kaarevaan muotoon muotoiltu kaksipalainen nivelkuolain. Kuolaimen kaareva muoto jakaa tasaisesti kuolaimen aiheuttamaa painetta koko suun alueelle (BARS, PINCH, TONGUE). Kaarevasti muotoiltu nivelkuolain aiheuttaa vähemmän painetta kielelle ja puristusta hammaslomaan eli ns. pähkinänsärkijä -efektiä kuin tavanomainen nivelkuolain. Pähkinänsärkijä -efektillä eli hammasloman puristuksella on hevosen päätä ylöspäin nostava vaikutus. Snaffle nivelkuolain sopii kuolainta vastaan alaspäin päätään painaville hevosille. Tavallinen nivelkuolain on vahvempi kuolain kuin yleensä luullaan. Bombers Snaffle on FEI-hyväksytty koulukuolain, joten se on sallittu koulukilpailuissa.
3-PALAKUOLAIMET - BOMBERS BARREL 20 JA BOMBERS CONTROL PLATE 45°

BOMBERS BARREL 20 on kaarevaan muotoon lukittuva kolmipalainen kuolaimen suuosa, jonka keskipalasta lähtevät sivuosat kääntyvät/pyörivät portaattomasti eri suuntiin. Lukittuva suuosa estää kuolainta aiheuttamasta hevosen kitalakeen kohdistuvaa pistemäistä painetta sekä hammaslomiin kohdistuvaa nipistystä eli ns. pähkinänsärkijä efektiä. Barrel on yhtenäisempi, tasaisempi ja ohuempi kuin esim. Elliptical Lock Up lukittuva kolmipala, joten se aiheuttaa vähemmän painetta hevosen kielelle kuin esimerkiksi keskipalaltaan paksumpi suuosa. Kieleen kohdistuvalla paineella on hevosen päätä alaspäin laskeva vaikutus. Suuosan vaikutus perustuu hammaslomaan ja kieleen kohdistuvaan paineeseen, joten se rohkaisee hevosta pidentämään kaulaansa ja tuomaan leukaansa taaksepäin. Bombers Barrel 20 on FEI-hyväksytty koulukuolain, joten se on sallittu koulukilpailuissa.


BOMBERS CONTROL PLATE 45° on kolmipalainen kuolaimen suuosa, jonka litteä keskipala on kielensuuntaisesti 45° kulmassa. Laattamainen keskipala myötäilee hevosen kieltä antaen kielelle tilaa. Hevosen painaessa kuolainta vastaan liian alas tai liian ylös, keskipala  aiheuttaa painetta kielelle, jolloin se ohjaa hevosta palaamaan miellyttävämpään suutuntumaan, eteen ja alas tuoden leukaa rintaan päin. Keskipala on 45mm leveä, joten se vähentää hammaslomaan kohdistuvaa nipistystä ollen tavallista 3-palakuolainta paljon pehmeämpi. Control Plate 45° sopii erityisesti kielestään herkille hevosille ja hevosille, jotka vastustavat kuolaimen aiheuttamaa painetta kielelle heiluttemalla ja ravistelemalla päätään. Tämä suuosa sopii erityisesti hevosille, jotka käyttävät helposti kieltään apunaan vastustaakseen kuolainta ja ottaakseen ratsastajalta hallinnan. Hevosen painaessa kuolainta vasten, kuolaimen suuosa aiheuttaa painetta hevosen kielelle, jolloin hevonen haluaa myödätä tullakseen takaisin tasapainoon ja palauttaen ratsastajalle kontrollin ja hallinnan.
KETJUKUOLAIMET - BOMBERS WATERFORD

Ketjukuolain jakaa kielelle ja hammaslomaan kohdistuvan paineen ja puristuksen erittäin tasaisesti, joten se on vaikutuksiltaan pehmeä. Tasaisesti suuhun muotoutuva kuolain rohkaisee herkkää hevosta tukeutumaan paremmin kuolaintuntumaan. Sopii kaikille hevosille. FLEXIBLE MULLEN - kuolaimen sisärunko on valmistettu ruostumatonta teräsketjusta, joka on päällystetty myrkyttömällä ja UV-säteilyn kestävällä silikonituubila. Kuolain on erityisen pehmeä ja joustava, ja se jakaa kielelle ja hammaslomaan kohdistuvan paineen erittäin tasaisesti. Flexible Mullen -kuolain sopii erityisesti hevosille, joilla on vaikeuksia hyväksyä metallista suuosaa. WATERFORD eli viisipalaisen ketjukuolaimen vaikutus hevoseen on melko pehmeä, koska kuolaimen suuosan paine jakautuu tasaisesti koko hevosen suun alueelle. Waterford kuolaimen nivelletyt palat ovat pyöreiden pisaroiden muotoisia, joten ne ovat hevosen suuhun miellyttävän tuntuisia. Useimmat hevoset pitävät Bombersin ketjukuolaimesta, koska sillä on myös paljon syljen eritystä stimuloiva vaikutus. Sylki toimii ns. voiteluaineena, jolloin ratsastaja pystyy kommunikoimaan hevosen kanssa pehmeämmällä ja hienovaraisemmalla ohjastuntumalla. Kuolaimessa on neljä niveltä, joten valitse ketjukuolaimen pituudeksi 5-10mm normaalia kuolainta pidempi. Moninivelinen kuolain muotoutuu hevosen suun muodon mukaan, joten käytännössä kuolaimen todellinen pituustarve lisääntyy.
 Tämän tuoteryhmän tuotteet ovat tällä hetkellä valitettavasti päässeet loppumaan.