Ihovauriot, haavatIHOVAURIOT, HAAVAT, RIVITULEHDUKSET, ALLERGIAT, IHOTULEHDUKSET, HOT SPOTIT, KESÄIHOTTUMAT

Yli 10 vuoden ajan Solheds Derma -hoitosarjan kehittänyt Saija on toiminut kesäihottuman parissa asiantuntijana luennoimassa sekä ohjeistamassa hevosten omistajia kliinisissä kokeissa. Eläinten omistajat tarvitsevat lisätietoa ihon hoitoon liittyen, jotta he parhaalla mahdollisella tavalla onnistuisivat eläimensä hoidossa, varsinkin iho-ongelmissa.

Iho muodostaa mekaanisen suojan ulkoisia haittatekijöitä kohtaan, kuten taudinaiheuttajia vastaan. Iho on eläinten laajin elin, jota karvapeite suojaa. Ihon kunnossapito edellyttää eläimen omistajalta eläimen ihon seuraamista. Tunnistaakseen vaurioituneen ihon, on tiedettävä miltä terve iho näyttää ja tuntuu. Ihon pH vaihtelee, mutta valtaosin lievästi hapan. Tämä on osa ihon suojamekanismia ulkoisia haittatekijöitä kohtaan. Siksi on tärkeää, että käytetyt ihonhoitotuotteet ovat pH arvoltaan lievästi happamia ja tukevat ihon omaa pH arvoa, kuten Solheds Derma sarjan tuotteet 1 ja 2.

Terve iho pysyy hyvin kunnossa asianmukaisella perushoidolla, kuten oikealla ruokinnalla ja ihon sekä eläimen puhtaanapidolla. Varustehankaumat (satulavyö, valjaat), satunnaiset naarmut ja pintahaavat sekä hyönteisten puremat voivat helposti tulehtua. Hevosilla tyypillinen ihotulehdus on vuohisrohtuma eli rivi ja koirilla hot spotit. Allergiset ihottumat ovat yleensä kutisevia ja saavat siten eläimen reagoimaan oireileviin alueisiin esimerkiksi puremalla, nuolemalla ja hankaamalla, joka osaltaan pahentaa tilannetta ja tulehdusreaktiota.

Syitä ihovaurioihin on useita ja etenkin erilaiset loistartunnat on pyrittävä pois sulkemaan ennen vaurioituneen ihon hoitoa ja hoitaa loistartunnat niille tarkoitetuilla lääkkeillä.


Kuvassa koiran tassun hiivatulehdus ennen ja jälkeen Derma1 ja Derma2 hoidon.


Kuvassa heinäkuun märkivä tulehdus ennen ja jälkeen Derma1 ja Derma2 hoidon.

Monet ihovauriot voidaan hoitaa kotikonstein asianmukaisilla valmisteilla. Solheds Derma tuotesarjan tuotteilla voidaan yllämainittuja ihovaurioita hoitaa tehokkaasti. Hoidon teho perustuu tuotteiden sisältämiin luonnon omiin "lääkeaineisiin", kuten fytobiootteihin, jotka ovat kasviperäisiä antibiootteja sekä tulehdusta lieventäviin yhdisteisiin, jotka toimivat kortikosteroidien kaltaisesti. Puhtaina luonnontuotteina ja kasviperäisinä yhdisteinä, ei niiden käytöstä ole havaittu kemiallisten lääkeaineiden kaltaisia haittavaikutuksia. Samoin on tuotteiden formulointiin valittu parhaat ja puhtaat kasviperäiset aineet, sekä pidetty eri komponenttien määrä minimissään, jotta herkkää ja vaurioitunutta ihoa ei turhaan altisteta useille eri komponenteille.

Pienemmät pintahaavat paranevat usein hyvällä kotihoidolla. Perushoito haavojen ja hankaumien kaltaisissa ihovaurioissa on pitää vaurioitunut iho puhtaana. Derma1 antiseptinen shampoo desinfioi haavan tehokkaasti ympäröivää ihoa rasittamatta. Avonaisen haavan hoitoon soveltuu kirvelemätön Derma6 hoitava haavaöljy. Sen eteeriset öljyt estävät tulehduksen syntymistä ja leviämistä. Ne tukevat myös ihon uudistumista omega-3, -6 ja -9 rasvahappojen avulla ja tuovat haavalle sen tarvitsemaa kosteutta. Haavoihin, joissa iho ei ole rikki saadaan lisäapua hieromalla vaurioituneeseen kohtaan tulehdusta lieventävää, ihon ja karvojen uudistumista kiihdyttävää ja ihoa kosteuttavaa Derma2 tehoseerumia. Ihon oikea kosteustasapaino pitää ihon kimmoisana ja kestävämpänä hankausta ja muuta mekaanista rasitusta kohtaan.

Derma- tuotteiden käyttöohjeet ihovaurioiden kotihoidossa
1. Kastele ja huuhdo vedellä vaurioitunut iho kaikesta irtoliasta. Hiero kevyesti Derma1 antiseptistä shampoota oireilevalle alueelle ja anna vaikuttaa 3 minuuttia. Huuhtele alue hyvin shampoosta ja kuivaa alue/anna alueen kuivua.
2. Hiero kuivalle, puhtaalle vaurioituneelle iholle ja sen ympäristöön kevyesti levittämällä Derma2 tehoseerumia.
3. Vereslihaisiin haavoihin suihkutetaan suoraan Derma6 hoitavaa haavaöljyä. Avonaista haavaa ei voidella.

Pisto-, viilto-, purema- ja isot haavat vaativat yleensä eläinlääkärin hoitoa. Käänny näissä tapauksissa ja aina, kun olet epävarma hoidosta eläinlääkärin puoleen.

TUTKIMUSTULOKSIA

- Tutkimukseen osallistui 6 kesäihottumahevosta, jotka olivat kokonaan hoitamatta 3 päivää ennen tutkimushoitoa tehoseerumilla
- Kaikki tutkimukseen osallistuvat hevoset olivat selkeästi oireilevia ja sairastivat kesäihottumaa
- Tutkimushevosilla ei ollut muita hoitoja samanaikaisesti meneillään (yhdellä Boett loimi)
- Hevoset eivät olleet saaneet 3 kuukauden sisään kortikosteroideja
- Hoidon kesto oli 7 päivää

- Tutkimushoito alensi oireita merkittävästi polttiaismäärän noususta huolimatta
- Tulokset ovat pienestä otoksesta huolimatta tilastollisesti merkittäviä
KORKEA HOITOVASTE

Kokeile sinäkin Derma -tuotteita eläimesi iho-ongelmien hoitoon.
Hoitokokemukset puhuvat puolestaan!


Tämän tuoteryhmän tuotteet ovat tällä hetkellä valitettavasti päässeet loppumaan.