Kärpästorjunta Pistiäinen
 
Luonnonmukaista ja nykyaikaista kärpästorjuntaa jo vuodesta 1994!
Olemme maahantuoneet tehokkaita ja luonnonmukaisia kärpästorjuntamenetelmiä Petokärpäsiä ja Pistiäisiä jo vuodesta 1994!
 
KESÄ JA KÄRPÄSET OVAT PIAN TAAS TÄÄLLÄ!
Sitten niitä pöriseviä kärpäsiä on taas ihan joka paikassa. Kuten tiedetään, että vanhoilla konsteilla ei tahdo kärpäsistä päästä eroon. Miten olisi pussillinen uusia? Uusi konsepti: tilaa pussikaupalla myytäviä ötököitä nimeltään Muscidifurax raptor (vapaasti latinankielestä käännettynä ”kärpäsille raivoisa peto”), päästä ne irti ja nauti kesästä! Nämä raivoisat pienen pienet muutaman millin kokoiset pedot olemme nimenneet Pistiäisiksi. Nimi Pistiäinen on kuitenkin hieman harhauttava, joten olemme päättänet muuttaa sen nimeä lähiaikoina. Pistiäiset kuuluvat ampiaisheimoon, joten olisko uusi nimiehdotus Miniampiainen tai Miniwaspi osuvampi nimi? Miniwaspit tai vielä Pistiäiset käyttävät piikkiänsä vain kärpäsen koteloon munimiseen, joten ne ovat piikkinsäkin puolesta täysin turvallisia, eivätkä ne vahingoita eläimiä eikä ihmisiä millään tavalla. Katso video, niin näet tarkemman kuvasarjan/esittelyn Miniwaspista (Pistiäisestä).

TOIMINTAPERIAATE
Pistiäismenetelmä soveltuu parhaiten kuivalantasikaloihin ja -navetoihin, lampoloihin, kanaloihin ja hevostalleille, ja on biologista ja 100% luonnonmukaista kärpästentorjuntaa parhaimmillaan.
Pistiäiset ovat tavallisten navettakärpästen loisia ja ovat kooltaan todella pieniä (2mm). Pistiäiset menestyvät parhaiten siellä missä tavallisetkin navettakärpäset eli eläinten lannassa, ja siksi sopii hyvin eläintiloihin, jossa käytetään kuivikkeita eläinten karsinoissa. Pistiäiset ovat täysin turvallisia, eivätkä ne vahingoita eläimiä eikä ihmisiä millään tavalla. Pistiäisillä kärpästentorjunta perustuu siihen, että pistiäinen etsii navettakärpäsen kotiloita ja asettuu niiden pinnalle loiseksi. Pistiäinen munii navettakärpäsen kotelon sisään munansa ja samalla se tuhoaa kotilon sisällä kehittyvän navettakärpäsen toukan, ja näin navettakärpäskanta tuhoutuu. Pistiäiskasvatus on tarkoin tutkittua, valvottua ja sertifikoitua, joten pistiäiset eivät tuo mukanaan minkäänlaisia tauteja, eliöitä tms.!
 
        
 
Navettakärpästentorjunta pistiäisillä tulee aloittaa ennen kuin navettakärpäskanta alkaa rajusti lisääntymään eli viimeistään toukokuussa. Yksi pistiäisten parhaita puolia on vaivattomuus. Itse ei tarvitse muistaa hankkia mitään, koska pistiäissopimuksen mukaisesti pistiäislähetykset tulevat sovituilla viikoilla automaattisesti oikeaan aikaan. Sopimus tehdään yhdeksi kesäkaudeksi kerrallaan. Pahimpaan navettakärpäsaikaan pistiäiskantaa tulee lisätä 2 viikon välein toukokuusta syyskuuhun. Pistiäiset on kasvatettu puhtaissa laboratorio-olosuhteissa ja ovat pakattuina helppokäyttöisiin pahvisiin putkiloihin. Yksi putkilo pistiäisiä riittää 100m2 kohden, putkilossa on eri kasvuvaiheessa olevaa pistiäistä.

Pistiäisten käyttöohje:
  1. Pistiäislähetys on saapunut.
  2. Avaa pistiäisputkilo, ota pussista pienen pieniä kourallisia ja heitä pussin sisältöä eläinten karsinoissa olevan lannan päälle ja kohtiin missä tavalliset navettakärpäset ruokailevat ja lisääntyvät. Seuraavien päivien aikana pistiäiset alkavat etsimään navettakärpäsen kotiloita ja asettuvat loisiksi niiden pintaan lisääntyäkseen.
  3. Älä käytä kemiallisia torjunta-aineita samassa tilassa/osastossa pistiäisten kanssa.
Kärpästentorjunta on välttämätön osa eläinten pitoa, koska kesähelteisessä sikalassa, navetassa, lampolassa, kanalassa tai hevostallissa voi olla niin paljon kärpäsiä, että siellä on tukala olla niin ihmisten kuin eläintenkin. Suuri ongelma on myös navettakärpästen levittämät taudit. Yleinen siisteys onkin kärpästentorjunnan perusasioita.
 

Ota yhteyttä, niin tarjoamme Teille tilakohtaisen kärpästorjunnan!

System Lahti Oy / Kotieläintarvike.fi
06 4787 200
ark 10-18

KATSO MYÖS PETOKÄRPÄNEN!


Tämän tuoteryhmän tuotteet ovat tällä hetkellä valitettavasti päässeet loppumaan.