Luomukaura

KESTÄVÄÄ MAATALOUTTA LUONNONMUKAISIN MENETELMIN

Luonnonmukainen tuotanto edistää luonnon monimuotoisuutta ja eläinten hyvinvointia sekä vähentää maatalouden aiheuttamaa vesistökuormitusta. Luomuviljelyn tärkeimpiä asioita on oikeanlaisen viljelykierron suunnittelu. Ihanteellisessa kierrossa on sekä nurmia, viljoja että juurikasveja. Nurmivuosina maan rakenne ja ravinnetila kohenee, sitä ikään kuin ladataan. Viljavuosina tai juureksia viljeltäessä lataus puretaan. Luomutilojen lannoitus perustuu viljelykierron esikasvivaikutukseen ja tilan omiin tai naapuritiloilta hankittuihin eloperäisiin lannoitteisiin eli kotieläinten lantaan ja viherlannoitukseen. Tavoitteena on palauttaa peltoon sama määrä ravinteita kuin sieltä sadossa on viety pois. Ravinteita ei tarjota enempää kuin sato niitä kuluttaa, vaan sen sijaan huolehditaan maan rakenteesta ja pieneliötoiminnasta, jotta kasvit saavat ravinteet käyttöönsä.

Luomutilan kasvinsuojelussa oleellista on hyvän viljelykierron ohella korkea ammattitaito. Ongelmien ennakointi ja mekaanisten keinojen käytön oikea-aikaisuus edellyttävät viljelijältä tarkkaavaisuutta ja asiantuntemusta. Kemiallisia torjunta-aineita ei käytetä. Luomuviljelyssä käytetään luonnonmukaisesti tuotettua siementä, taimia ja istukkaita. Evira valvoo luonnonmukaisen tuotantotavan noudattamista vuosittain tehtävillä tarkastuskäynneillä.

Sillanpään luomutilan isäntä on koulutukseltaan liiketalouden tradenomi. Hän on toiminut maatalouden parissa jo n. 25 vuoden ajan, joista viimeisen viiden vuoden ajan hän on erikoistunut luomutuotantoon. Aikaisemmissa työpaikoissaan hän on toiminut mm kaupallisten aineiden opettajana ja vesilaitoksen johtajana. Oli hänen työpaikkansa aikaisemmin mikä tahansa on kuitenkin maanviljely kulkenut aina hänen mukanaan. Isännän työparina on hänen puolisonsa, joka on koulutukseltaan ympäristöinsinööri ja toimenkuvaltaan terveystarkastaja. Hän arvostaa myös luomutuotannon ja eläinten hyvinvoinnin hyvin korkealle. Luomutilan vahvuuteen kuuluvat myös hevoset, jotka tuovat oman kortensa kekoon tilan ravinnepanosten kasvattamiseen. Luomuviljelyn ohella Sillanpään toimenkuvaan kuuluvat myös metsätalous, hevosten hoitaminen ja kengittäminen. Luomutilalla tuotetaan tällä hetkellä viljaa ja erilaisia heinäseoksia kaikkien kotieläinten ja lemmikkien, kuten hevosten, kanojen, kanien ja jyrsijöiden tarpeisiin.

Sillanpään Luomutila
Jarmo Sillanpää
Tuotteet 1 - 2  (Yhteensä 2)
Luomukaura 10kg - Luomuviljat - 222-11-10 - 3
Sillanpään Luomutila
12,90 €
(sis. alv 14%)
Tuote tilapäisesti loppu
Luomukaurahamppu 5kg - Luomuviljat - 222-33-05 - 1
ALE -11%
Sillanpään Luomutila
23,90 €26,90 €
(sis. alv 14%)
Heti varastosta 7 kpl