Miksi ostaisit uuden satulan?

MIKSI OSTAISIN UUDEN SATULAN?
 
Pyrimme sovittamaan hevoselle pitkällä tähtäimellä parhaan mahdollisen satulan kaikilla tarpeellisilla muokkaus- ja räätälöintimahdollisuuksilla. Hevosen lihaksisto muuttuu jatkuvasti, mutta varsinainen selkälinja ja hevosen rakennetyyppi on jo 4-5-vuotiaana kehittynyt hevoselle ominaisella tavalla. Prestigen satuloihin voidaan etenkin tilausvaiheessa valita tarvittavia räätälöintejä hevosen tulevat muutokset huomioon ottaen, siten uuden satulan valinnassa onnistutaan hyvinkin usein yhdessä pätevän satulansovittajan ja hevosen omistajan kanssa. Näin voidaan myös välttyä jatkuvilta satulan vaihdoilta, joka on niin hevoselle kuin ratsastajalle raskas ja tarpeeton prosessi sekä lopulta kalliimpi vaihtoehto kuin yksi uusi ja muokattava satula. Prestigen satuloita voidaan muokata monella eri tapaa, joten se on hyvä ja mielekäs valinta kokonaisuutta ajatellen. Varsinkin nuoren hevosen ensimmäiset vuodet ja sen ensi kokemukset ratsuna voi vaikuttaa pitkälläkin tähtäimellä sen tulevaan terveyteen, käyttäytymiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Hyvät ja sopivat varusteet on ratsukon hyvinvoinnin perusta ja kivijalka.MIKSI VANHAT SATULAT EIVÄT ENÄÄ SOVELLU NUORILLE HEVOSILLE?

Lähi vuosikymmeninä hevosten käyttötarkoitus on muuttunut hyvinkin merkittävällä tavalla - Hevoset eivät enää ole työ- tai sotahevosia, vaan niistä on jalostettu urheilu- ja harrastehevosia. Tästä syystä tämän päivän hevosrakenne poikkeaa edeltäjistään hyvinkin merkittävällä tavalla. Nuorille 4-5 vuotiaille hevosille soveltuu yhä harvemmin 10-20 vuotta vanhat satularungot ja -mallit. Prestige on ehdottomasti yksi maailman johtavista satulanvalmistajista, joka kehittää jatkuvasti satuloitaan ottaen huomioon hevosten nopeasti kehittyvät rakennemuutokset. Prestige on mm. vuodesta 2014 lähtien muuttanut ja uudelleen muotoillut lähes kaikkien satulamalliensa rungot. Uusimmat Prestigen satulamallit on tullut markkinoille 2017. Prestige valmistaa myös mittatilaussatuloita.

Lue lisää hevosten rakennemuutoksista ja Prestige satuloiden kehitystyöstä TÄSTÄ!UUSI PRESTIGE SATULA SÄYLYTTÄÄ ARVONSA JA SOPII TÄMÄN PÄIVÄN URHEILUHEVOSILLE!
 
Uusi Prestigen satula tulee säilyttämään hyvin pidettynä erittäin hyvin arvonsa, koska Prestige kehittää herkeämättä satuloidensa runkoja ja istuvuutta niin tämän päivän kuin tulevien sukupolvien urheiluhevosille. Osa hyvinkin arvostetuista ja suosituista satulabrändeistä käyttää vieläkin yli 20 -vuotta sitten kehitettyjä satularunkoja. Nämä kehityksestä jälkeensä jääneet satulamerkit ja -mallit jäävät auttamattomasti ja ymmärrettävästi kyntörekien tapaan pian historian kirjoihin. Tästä syystä osa vanhoista ja käytetyistä satuloista ei välttämättä enää sovellu tämän päivän urheilu- ja harrastehevosille.


Esimerkkejä satuloiden hinnoittelusta..
 
Miten paljon uuden n. 2500€:n hintaisen satulan jälleenmyyntiarvo laskee satulan käyttöönoton jälkeen?
 
  • 1 vuoden kuluttua jälleenmyyntiarvo noin 2200€ (noin -10% alkuperäisestä ostohinnasta, -300€)
  • 2 vuoden kuluttua jälleenmyyntiarvo noin 2100€ (noin -15% alkuperäisestä ostohinnasta, -400€)
  • 3 vuoden kuluttua jälleenmyyntiarvo noin 2000€ (noin -20% alkuperäisestä ostohinnasta, -500€)
  • 4 vuoden kuluttua jälleenmyyntiarvo noin 1875€ (noin -25% alkuperäisestä ostohinnasta, -625€)
  • 5 vuoden kuluttua jälleenmyyntiarvo noin 1750€ (noin -30% alkuperäisestä ostohinnasta, -750€)

HUOM! Nämä ovat hinta-arvioita hyväkuntoisesta käytetystä Prestigen satulasta.


 
Uuden noin 2500€:n hintaisen satulan ostaminen esimerkiksi Klarna -osamaksulla
 
  • maksaminen 1 vuodessa (12kk), noin 215€/kk
  • maksaminen 2 vuodessa (24kk), noin 110€/kk
UUDEN SATULAN TOPPAUSTARVE
Uuden satulan toppauksen tarve on yleensä minimaalisen pieni. Prestigen patentoitu Dacro -toppausvilla ja X-technologia tekee satulan toppauksista erinomaisia, joten normaalissa käytössä ja hyvin hoidettuna satulan toppausten vaihtotarve voi olla jopa 4-5 vuotta käyttöönoton jälkeen jos muita tarpeita ei ilmene. Uudelleen toppaukset kannattaa siis tehdä Prestigen omalla Dacro-villalla, joten toppausväli pitenee ja satulan ominaisuudet säilyvät.MIKSI VUOKRAISIN SATULAN?
 
Vaikka satulan vuokrauksen aikana maksaisit hevosellesi sopivaa satulaa itsellesi, niin voit olla täysin tietämätön käytetyn satulan iästä, kunnosta ja sen historiasta sekä jälleenmyyntiarvosta, joten noin 2500€ arvoinen satula voikin olla vuoden käytön jälkeen täysin epäsopiva ja jälleenmyyntiarvoltaan vain 1500€. Pahimmassa tapauksessa olet ostanut edullisen ja runkovaurioisen satulan, jonka arvo on enää muutamia satasia. Satulan vaihtaminen vuokra-aikana kuulostaa helpolta ja houkuttelevalta, mutta puoli vuotta kuluu nopeasti ja et siitä huolimatta välttämättä löydä hevosellesi sopivaa satulaa tai sinulle tulee muita elämänmuutoksia, joten menetät jo maksetut vuokramaksut. Myöhemmin epäsopivaksi muuttunut satula pitäisi ehkä vaihtaa toiseen sopivampaan satulaan, mutta et välttämättä pysty myymään satulaa itse, koska et tiedä satulan ominaisuuksia, kokoa, mallia, ikää, myyntiarvoa jne. Satulan vaihdossa asiakas häviää aina talaudellisesti. Monesti satulan hintaa verrataan myös käytetyn auton hintaan, mutta miksi muuten kukaan ei vuokraa käytettyjä autoja? Tähänkin on ihan loogiset syynsä.HALPA HEVONEN vs KALLIS SATULA
 
Usein satulaa etsitään vain hintalapun mukaan. Joissakin tapauksissa kuitenkin tulee vastaan, että se kaikkein kallein satula onkin se sopivin satula hevoselle. Mikä avuksi? Ostanko hevosen, jolle sopii halpa ja käytetty satula vai ostanko hevosen, joka tuntuu omalta? Harrastuksen tärkein asia on, että molemmat saavat mielihyvää ja voivat olla mahdollisimman hyvinvoivia monella tapaa. Hintalapun mukaan valittu satula voi tulla kalliiksi myöhemmin esimerkiksi eläinlääkäri-, hieroja-, kiropraktikko-, lääke-, ruokinta- ja hoitolaitekustannuksissa. Pitkät hevosen sairasjaksot, kivut ja säryt haittaavat monen harrastusta ja kilpailukautta. Hevosharrastuksen alkupanokseen täytyy budjetoida hevosen lisäksi hyvät ja sopivat varusteet, hyvä hoito ja ravinto jne. Kipeä ja halpa hevonen täytyisi olla samalla lähtöviivalla kipeän ja kalliin hevosen kanssa. Molempien kuuluisi saada mahdollisuus terveeseen ja mielekkääseen elämään. Hyvä ja sopiva satula tuottaa harrastuksen iloa pitkään niin hevoselle kuin ratsastajalle, joten siihen kannattaa ehdottomasti panostaa.

 


Tämän tuoteryhmän tuotteet ovat tällä hetkellä valitettavasti päässeet loppumaan.