Satuloiden muokkaus ja toppaus 

PRESTIGE SATULAN RUNGONMUOKKAUS
 
Kotieläintarvike.fi -myymälässä on Suomen uusin Prestigen rungonmuokkauslaite. Prestige -satuloiden rungot ovat valmistettu erittäin kestävästä nailonkuituseoksesta ilman minkäänlaisia metallivahvisteita, joten sitä voidaan uudelleen muokata Prestigen omalla rungonmuokkauslaitteella. Prestigen satuloiden runkoja voidaan leventää tai kaventaa lukemattomia kertoja ±2,25cm eli 1-2 runkokokoa alkuperäisestä runkokoosta. Rungonmuokkaus tehdään ilman satulan varsinaista "avaamista" vahingoittamatta satulan pintanahkaa. Runko muokkautuu etuosaltaan lähes puoleen väliin asti, joten satulan koko muuttuu oleellisesti ja hallitusti. Hevosen lihaksisto muuttuu jatkuvasti, joten satulan muokkausmahdollisuus on erittäin tärkeä ominaisuus. Ratsastaja tai hevosen omistaja huomaa usein itse satulan muokkaustarpeen, mutta ei useinkaan tiedä pitäisikö satulan kokoa kaventaa vai leventää. Teemme satulansovituksia myös asiakkaan oman satulan muokkaustarpeen selvittämiseksi.

Prestige lupaa satularungoillensa ikuisen runkotakuun, joka käsittää normaalissa käytössä tapahtuvat runkovauriot. Onnettomuustilanteissa runkotakuu raukeaa. Lisäksi ikuinen runkotakuu vaatii, että rungonmuokkaukset on tehtävä aina Prestigen omalla rungonmuokkauslaitteella.


Asiakas voi itse tuoda satulan muokattavaksi Seinäjoella sijaitsevaan myymäläämme tai lähettää se meille Matkahuollon kautta hyvin ja huolellisesti laatikkoon pakattuna. Satulan muokkauspalvelun hinta sisältää aina ilmaiset toimituskulut. Lähetettävään laatikkoon tarvitsee vain kirjoittaa yrityksemme nimi System Lahti Oy / Kotieläintarvike.fi sekä Matkahuollon palautuskoodinumero 9513195. Kun paketti on valmis, niin vie se lähinpään Matkahuollon toimipisteeseen. Ennen satulan lähetystä, ota aina ensin yhteys asiakaspalveluumme puhelimitse 06 4787 200 tai sähköpostilla miia.lahti(at)kotielaintarvike.fi. Lähetä satulan mukana yhteystietosi satulan palautusta varten sekä tiedot satulasi muokkaustarpeesta. Satulanmuokkaus kestää yleensä noin 10-13 tuntia. Vanhempien satulamallien rungonmuokkaukset voi kestää kauemmin rungonmuokkaustarpeesta riippuen, koska vanhemmat rungot voi vaatia useamman muokkauskerran ennenkuin se on halutussa koossa.


Satulan muokkauksen hinta on 85€ toimituskuluineen.
Satulan muokkauspalvelun hinta sisältää ilmaiset toimitukset (edes-takaisin) Matkahuollon kautta.


 

SATULOIDEN SOVITUSPALVELU

Satulan muokkauksen tarvetta voi olla itse hieman hankala arvioida, joten ota yhteyttä ja sovi satulansovitus kotitallillesi tai tule hevosesi kanssa Seinäjoelle Koivusalon tallille. Jos olet epävarma nykyisen satulasi sopivuudesta, niin otan mielelläni mukaan erilaisia Prestigen satulamalleja, joilla voimme varmistaa hevosellesi sopiva satula.
 
- Asiakkaan luona: satulan sovitusmaksu 45€/hevonen + kilometrikorvaus (edes-takaisin) 0,40€ /km
- Koivusalon talli, Koivusalontie 65, 60420 Seinäjoki: satulan sovitusmaksu 45€ /hevonen (sisältää kentän ja maneesin käytön)
 

 

 
SATULASEPÄNPALVELUT
 
Satuloiden sovituksen yhteydessä ilmenevät ja tarvittavat satulasepäntyöt hoituvat kätevästi satulansovituksien ja -muokkauksien yhteydessä. Teemme tiivistä yhteistyötä satulaseppä Satu Ritarin kanssa, joten kaikki tarvittavat toppaukset, siipien vaihdot, korjaukset ym. saadaan hoidettua nopeallakin aikataululla. On tärkeää, että kaikki tarvittavat satulasepäntyöt tehdään aina Prestigen satulamallille tärkeiden ominaisuuksien mukaisesti. Prestigen satuloiden toppaukseen ei suositella käytettävän aitoa villaa, koska paneelit ovat suunniteltu käytettäväksi vain synteettisen villan kanssa.

Villapaneelien uudelleentoppaus voidaan teettää kotimaassa ammattitaitoisella satulasepällä tai se voidaan lähettää Prestigen tehtaalle Italiaan. Meidän kautta topatut Prestigen satulat topataan aina ammattitaitoisella satulasepällä ja Prestigen omalla erittäin korkealaatuisella, pitkäkuituisella ja synteettisellä Dacro -toppausvillalla. Lopputuloksena on satula, jossa on maksimaalista mukavuutta, iskunvaimennusta ja vakautta niin hevoselle kuin ratsastajalle.


Satulasepänpalveluiden hinnat lasketaan asiakkaalle aina ennen muutostöitä.VARAOSAT, KORJAUKSET JA MUUTOKSET PRESTIGEN SATULOIHIN

Meidän kautta on mahdollisuus teettää Prestigen satuloihin korjauksia ja muutoksia omien tarpeiden mukaan. Satula voidaan lähettää korjattavaksi, tarkastettavaksi tai topattavaksi joko Italian tehtaalle tai siihen voidaan tilata tarvittavia varaosia. Pienemmät muutokset ja korjaustyöt kannattaa teettää kotimaassa ammattitaitoisella satulasepällä. Isommat korjaustyöt tehdään aina Prestigen tehtaalla kuten esimerkiksi rungonvaihdot, paneelien vaihdot jne. Satulaan voidaan tilata ns. varaosia kuten siipinahat, istuinnahka, jalkatuet, polvityynyt, vastinhihnat jne. Satulaan tehdyt muutokset ja korjaukset vaikuttavat aina satulan jälleenmyyntiarvoon, joten ne kannattaa teettää aina Prestigen satulamallin mukaisesti sen omia varaosia ja toppausvilloja käyttäen. Kysy tarkemmin Prestige satuloiden kaikista muutos- ja korjausmahdollisuuksista sähköpostilla miia.lahti(at)kotielaintarvike.fi tai soittamalla asiakaspalveluumme 06 4787 200.MILLOIN ON TOPPAUKSEN JA MUOKKAUKSEN TARVE?
 
Hevosen lihaksisto muuttuu useita kertoja vuodessa, joten satulan sopivuutta kannattaa tarkkailla varsinkin silloin, kun satulan asento alkaa muuttumaan, satula valuu tai liikkuu ratsastuksen aikana, ratsastaja joutuu korjaamaan satulan asentoa ratsastuksen aikana, satula tuntuu ahtaalta tai väljältä, hevonen kiukuttelee satuloidessa, hevonen liikuu ja/tai hyppää vinosti, hevonen ei taivu toiseen suuntaan, hevonen heiluttaa tai viskoo päätään ja/tai häntää, hevosen liikerata kapenee, epämääräinen ontuminen, epäpuhdas liike, tahdittaminen, vastustelu, haluttomuus liikkua, pukittelu tai hevonen alkaa oireilemaan jollain muulla tapaa. Hevosen oireillessa se tulee aina ensin tarkastuttaa eläinlääkärillä.

Ratsastaja ja/tai hevosen omistaja huomaa useimmiten hevosensa käytöksestä tai liikkeestä, että jokin saattaa olla pielessä. Pakenemisreaktio on hevosen tyypillisin tapa ilmoittaa kivusta. Erilaiset selkäongelmat ja -vaivat, etulapojen lihaksiston kipeytyminen, lihasjumit, lymfapatit satulan alueella, hevonen liikkuu selkä notkolla varoen selkäänsä tai selkä köyristyy liikaa, hevonen kulkee pää ylhäällä tai liian alhaalla, erilaiset mystiset vaivat jne. Lista on pitkä, joten aina kun hevosen käytöksestä tai sen liikkeestä huomataan muutoksia tai jotain "epänormaalia", niin satula kannattaa aina tarkistuttaa.
 
Erilaiset hevosen ja satulan väliin laitetut "viritykset" voi johtaa hevosen yhä paheneviin terveysongelmiin. Satulan tulee sopia hevoselle normaalia satulahuopaa, (ohutta) iskunvaimennuspadia ja lampaankarvaromaania käyttäen tai väliaikaisesti tarvittavaa/käytettävää etukohottaja padia. Lepokausina lihaksisto saattaa laskea, joten silloin voidaan väliaikaisesti käyttää satulan istuvuutta korjaavaa romaania, johon voidaan laittaa korotuspaloja eteen ja/tai taakse tarpeen mukaan. Käytettynä ostetussa satulassa voi olla ostajan tietämättä epäsymmetriset paneelit, jotka on suunnattu satulan edellisen omistajan hevoselle. Epäsymmetriset paneelit aiheuttavat normaalille hevoselle vinoitta, lihasjumeja ja muita terveysongelmia. Tarkistuta käytetyn satulan paneelien toppaukset ja satularungon kunto kyseisen merkin toisella satulansovittajalla, myyjällä tai satulasepällä aina ennen kuin sovitat tai ostat sitä.
 Tämän tuoteryhmän tuotteet ovat tällä hetkellä valitettavasti päässeet loppumaan.