Kärpästorjunta Petokärpänen 

Luonnonmukaista ja nykyaikaista kärpästorjuntaa jo vuodesta 1994!
Olemme maahantuoneet tehokkaita ja luonnonmukaisia kärpästorjuntamenetelmiä Petokärpäsiä ja Pistiäisiä jo vuodesta 1994!


KESÄ JA KÄRPÄSET OVAT PIAN TAAS TÄÄLLÄ!
Sitten niitä pöriseviä kärpäsiä on taas ihan joka paikassa. Kuten tiedetään, että vanhoilla konsteilla ei tahdo kärpäsistä päästä eroon. Miten olisi nykyaikainen, helppo ja vaivaton kärpästorjunta? Tilaa Petokärpäset ja NAUTI KESÄSTÄ!


KÄRPÄSET KURIIN PETOKÄRPÄSILLÄ!
Petokärpäsmenetelmä soveltuu parhaiten lietelantasikaloihin ja -navetoihin, ja on biologista kärpästorjuntaa parhaimmillaan.

Petokärpäset yksinkertainen, tehokas ja edullinen tapa ratkaista kärpäsongelmat. Petokärpäset soveltuvat parhaiten lietelantasikaloihin ja -navetoihin, ja on biologista ja 100% luonnonmukaista kärpästorjuntaa parhaimmillaan. Muualla Euroopassa Petokärpäset on ollut pääasiallinen kärpästen torjuntamenetelmä jo yli 30 vuotta. Petokärpäsiä käytettäessä ei enää tarvita kemiallisia torjunta-aineita, jotka pahimmillaan vaarantavat eläinten ja niiden hoitajien terveyden.
 
Petokärpänen on laiska ja valonarka laji, joten se piiloutuu mielellään ritilöiden alle oleilemaan, pariutumaan ja munimaan. Petokärpänen ei myöskään pidä eläimistä, eikä ylipäätään lentelystä päivin eikä öin. Petokärpäset ovat täysin turvallisia, eivätkä ne vahingoita eläimiä eikä ihmisiä millään tavalla. Petokärpäsen munista kehittyneet toukat käyttävät ravinnokseen samaan paikkaan munivien navettakärpästen toukkia, ja näin se tuhoaa navettakärpäskantaa. Petokärpäsen toukat syövät myös toisiaan, joten niiden kanta ehtyy hiljalleen navettakärpäskannan loputtua ja paikalle tarvitaan uusi petokärpäspopulaatio ylläpitämään kärpästorjuntaa. Petokärpäskasvatus on tarkoin tutkittua ja sertifikoitua, joten petokärpäset eivät tuo mukanaan minkäänlaisia tauteja, eliöitä tms.!
 

MILLOIN KÄRPÄSTENTORJUNTA TULEE ALOITTAA?
Navettakärpästentorjunta petokärpäsillä tulee aloittaa heti alkuvuodesta, viikoilla 10-18 eläintilasta riippuen, koska silloin petokärpäskanta ehtii kasvaa tarpeeksi suureksi ennen navettakärpästen lisääntymisaikaa.
Yksi petokärpästen parhaita puolia on vaivattomuus. Itse ei tarvitse muistaa hankkia mitään, koska petokärpässopimuksen mukaisesti petokärpäslähetykset tulevat sovituilla viikoilla automaattisesti oikeaan aikaan. Sopimus tehdään vuodeksi kerrallaan. Petokärpäsiä toimitetaan 7-8 kertaa vuodessa. Petokärpäset on kasvatettu puhtaissa laboratorio-olosuhteissa ja ovat pakattuina läpinäkyvissä ja hengittävissä pusseissa. Yksi pussi petokärpäsiä riittää 100m2 kohden ja pussissa on jopa 12000 eri kasvuvaiheessa olevaa petokärpästä.

Petokärpästen käyttöohje:
  1. Petokärpäslähetys on saapunut.
  2. Leikkaa petokärpäspussin yläkulma auki ja ripusta se sopivaan paikkaan ritilän lähettyville esim. pyykkipojalla tai katosta roikkuvaan pieneen ämpäriin. Pussit on hyvä myös sijoittaa tasaisin välein. Huom! Navetoissa voidaan levittää osa petokärpäspussin sisällöstä suoraan kuiluun tai sinne missä tavallisia navettakärpäsiä on erityisen paljon.
  3. Älä käytä kemiallisia torjunta-aineita.
Seuraavien päivien ja viikkojen aikana petokärpäset kehittyvät ja lentävät ritilän alle töihin. Yhdessä petokärpäspussissa on eri kehitysvaiheessa olevia petokärpäsiä, toukkia, kotiloita ja lentäviä kärpäsiä. Karsinan nurkkiin ja ritilän päälle jäänyt lanta on hyvä kolata pois, jotta karsinoissa ei olisi navettakärpäsille sopivia lisääntymispaikkoja.

Kärpästentorjunta on välttämätön osa sikalan ja navetan pitoa, koska kesähelteisessä sikalassa tai navetassa voi olla niin paljon kärpäsiä, että siellä on tukala olla niin ihmisten kuin eläintenkin. Suurin ongelma on kuitenkin tavallisten navettakärpästen levittämät taudit. Yleinen siisteys onkin kärpästentorjunnan perusasioita.
 
 

 
Ota yhteyttä, niin tarjoamme Teille tilakohtaisen kärpästorjunnan!

System Lahti Oy / Kotieläintarvike.fi
06 4787 200
ark 10-18

KATSO MYÖS PISTIÄINEN!

 


Tämän tuoteryhmän tuotteet ovat tällä hetkellä valitettavasti päässeet loppumaan.